Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
koupil jsem si v polsku takové topidlo: bahnik.cz/... Narozdíl od česka stálo ne 1000,- , ale pouze 500kč. Při koupi nám prodavač poradil koupit regulátor ( prumyslovydum.cz/... ) s hadicí. Jenže regulátor je na 10kg láhev. Koupil jsem za 50 kč tuto redukci: plynoserviskail.cz/... a tím pádem můžu zapojit sálač tepla přímo na tu 2 kg láhev. Vadí moc, že tam nebude ten regulátor? Děkuji.
Dneska jsem to zkoušel, ale nepovedlo se mi to zprovoznit. Najivně jsem myslel, že to má nějaký samozápal - návod jsem nemohl zrovna najít, ale až teď jsem zjistil, že jsem se spletl a že se to musí normálně zapálit sirkou tak nevím jestli to funguje nebo ne.
Je to tohle topidlo: ravanson.pl/...
Dole jsou i návody.
Hlavní údaj co tam je naspaný je 36mbar.
ten redukčníventil je tam proto,aby byl stálý tlak, jinakse ti může stát ,že to zdechnea pokud to nemá pojistku tak můžeš usnout nafurt..
doplněno 26.01.14 09:31:já netvrdím, že redukční ventil má pojistku, já psal že redukční ventil dodává stálý tlak a pokud topidlo nemá...pojistku...asi vypadlo slovo...
Na tom linku, co jste sem dal je ke stažení i návod na topidlo, takže stačí do něj nahlédnout a zjistíte, že tam píšou tučným písmem, že se topidlo musí připojovat přes reduktor, napřímo k lahvi je to zakázáno.
Taky tam píší, že je nutné topidlo provozovat v dobře větraných místnostech - nemá odtah spalin!
doplněno 25.01.14 22:05:To Hejkal - to topidlo má bimetalovou pojistku zahasnutí plamene - je to vidět napravo v tom reflektoru, vede z něj taková trubička do toho ventilu, co je za reflektorem. Ovšem ta nemá, pochopitelně, nic společného s redukčákem, ten má jedinou funkci - dodávat plyn do topidla o konstantním tlaku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.