Domácí pekárna, propadlý střed chleba

Od: Datum: 25.01.14 01:09 odpovědí: 8 změna: 30.01.14 00:17

prosím může mi někdo poradit mám novou pekárnu zn.ETA siesta je to moje první tak že jsem laik zkoušela jsem již 2x dělat chleba a vždy byl po dokončení okrajově tvrdý,vše dělám podle návodu ale bohužel je něco špatně ,krásně to vykyne a pak to nechám péci skončí to a už vidím jak je veprostřed propadlý okraje vyčnívaj a jsou tvrdý,vnitřek je ale dobrý i chuťově je moc dobrý ale manžel s umělím chrupem se nechytá a to jsem k vůli němu koupila,poradí mi někdo zkušený?děkuji s pozdravem ludmila


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.01.14 07:40
avatar

propadlý střed = mnoho kvasnic

Pokud používáš sušené, tak na středně velký chleba dej tak třetinu pytlíku (nebo třetinu až polovinu kostky čerstvých).

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 25.01.14 07:43
Ohodnoceno: 2x
 
Od: uska®
Datum: 25.01.14 10:01

Zdravím Ludmilo, příčin může býti více. Jak bylo psáno - hodně kvasnic, řídké těsto. Nejde vše dělat přesně podle návodu neboť každá mouka je jinak vlhká. Po zapnutí pekárny si jí pohlídejte. Při prvním míchání se nesmí dělat pod metličkami blatíčko, chce to přisypat lžíci mouky. Tvrdý chléb - po upečení jen nechte schládnout v pečící nádobě obrácenené dnem nahoru, až sám vypadne. Já vytahuji metle před pečením, aby nebyly v chlebu díry. Jak bude chládnout, tak od nádoby se orosí a bude měkký. Pak chvilku nechat provětrat a bude bezva. Již léta nepoužívám sušené kvasnice. V prodejnách Hruška se dají koupit vážené, jsou levnější a nejlepší. Pokud chcete, mohu vám poslat do vnitřní pošty roky vyzkoušené recepty (nepeču ze směsí) a vychytávky k úspěšnému pečení v pekárně. Ať se daří.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.01.14 14:17

dala jsem tam normální kvásek z čerstvích kvasnic ale možná se to tam jenom rozdrobí a hotovo?nachám si ráda poradit jinak moc děkuji s pozdravem ludmila

Datum: 25.01.14 18:31
avatar

stačí rozdrobit, pekárna si s tím už poradí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.01.14 22:57

prosím a smím se ještě zeptat jaký chleba upéci když mám dietu? ptám se k vůli tomu droždí dá se to něčím nahradit?třeba dát jenom ocet?moc děkuji ludmila

Datum: 25.01.14 23:04
avatar

Droždí se dá nahradit kváskem. (Lépe řečeno - "správný" chleba je kváskový, a droždí je náhražka pro nás pohodlné :))

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.01.14 00:17

prosím mám ještě dotaz pekla jsem švestkový koláč v té domácí pekárně podle receptů co jsem našla dala sem to péci na program dorty jak to bylo doporučeno ale spodek byl dost černý a nahoře to bylo tak jak to má být nemůžete ještě poradit? jinak chutově byl dobrý,moc díky

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.