Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komín z asfaltu

Od: hesiodor odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám nový komín pro malá kamínka a občasné zatopení dřevem a teprve teď po jeho postavení mi začala vrtat hlavou jedna věc technologie co mi to postavili je totiž taková : šamotová vložka 160mm ekokomín, řezaná vata cca 15mm, ta je obalena asfaltovým papírem, pak je tam betonová tvárnice a je omítnutý lepidlem a perlinkou co na to říkáte?

Sám mám pochyby o svém zdravém rozumu, že jsem dopustil, abych měl v komíně térák.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Asfaltový pás tam bude kvůli kondenzátu. Aby vám to neprosakovalo skrz komín do omítek a nedělalo mapy na zdi. Do komína vám těžko půjde tak horký proud spalin aby to rozžhavilo šamotovou vložku doruda. Pokud ano tak máte systém blbě nastavený a mrháte teplem a svýma penězma.

janm*
hodnocení

0x

Z hlediska požární bezpečnosti by se nemělo stát nic, protože asf.papír je mezi nehořlavými vrstvami, snad jen v místě sopouchu, (pokud i tam je papír) kde je teplota vyšší a papír by se mohl zahřívat a látky z něj uvolňovat do interiéru, by bylo dobré papír vybrat,(aspoň kam se dostanete z kraje interiéru, pokud to lze) v každém případě bych kolem sopouchu komín těsně uzavřel,(směrem tedy do interiéru) např. zaomítal. ( např.vrstva malty z kraje sopouchu směrem do interiéru,není ale zase dobré vzhledem k dilataci šamotu zazdít vložku po celé délce sopouchu, nebo jinak vhodně utěsnit).

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, tak pochybujte dál. Je to normální, dobře udělaný komín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]