Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatravňovací dlažba

Od: podmyce* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, přečetl jsem si zde diskuzi z roku 2010 o plastových zatravňovacích dlaždicích ( fi. Transform obr. ploty-plotovky.cz/... ).

Jaké máte nové zkušenosti z pokládkou a funkcí dlažby. Dvůr mám jedno bahno od kol aut a klasickou dlažbu nechci pokládat z finančních důvodů. Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Tuto dlažbu mám položenou asi 14 let. Než zarostla travou, tak se některé dlaždice trošku poopravily a podsypaly. Sekám sekačkou a točí se na nich i náklďáci, dlažba je bezúdržbová, bezproblémová.

doplněno 23.01.14 17:07:

Máme tvrdé podloží, tak jen pískem se vyrovnaly nerovnosti po odkopání povrchu.

doplněno 25.01.14 10:34:

Nám se na této konkrétní dlažbě před 2 roky točil i domíchávač a nic se nestalo.

podmyce*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď . pokládal jste na nějaké podloží nebo jen do písku ...

hodnocení

0x

tato dlažba se obvykle uloží do lože dle předpisu výrobce, jinak by mohla zaniknout záruka.

hodnocení

0x

Plastové zatravňovací dlaždice jsou k ničemu. Cena je stejná nebo vyšší než u klasických betonových. Vymývají se z nich svinstva do půdy. Nevím jak které, ale ty co jsem měl možnost vidět měly velmi ostrý povrch a v blátě nedržely, doslova tam čvachtaly. Trhalo to pneumatiky. Jednoznačně použít betonové - povrch je rovný a široký, díky hmotnosti jsou stabilnější, udrží se i v blátivém podkladu. Sám je pokládám přímo do hlíny, dosypu, osadím trávou a pohoda, ani se nehnou. Kde jezdí víc auta, tam je kombinuji s plnou betonovou dlažbou, rozměrově to krásně sedí. Dlažbu nakupuji ve stavebním bazaru za pár korun. Že to není první jakost, to mi vážně nevadí.

podmyce*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi

nesouhlasím, tvrzení jsou nepřesná, nic se z thoho nevymývá, pro osobáky bohatě stačí plast. Jsou ale různé alternativy.

hodnocení

0x

plast bohatě pod osobák stačí a dneska už se delají takové co udrží i nákladák,a jedno velké plus až bude v létě hic tak tráva v plastu je zelená ale v betonu je spálená a zrzavá-koukní na -gutta tam maj ty zatravnovací panely

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]