Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budeme malovat a já se nemůžu rozhodnout jakou barvu Chtěla bych do pokoje nějakou broskvičkovou, klidně i okrově žlutou, nějakou teplou, v tom bych měla jasno, ale výsledek je těžko si představit
Potřebovala bych konkrténí ukázku. Nevíte někdo o nějaké internetové stránce nebo tak něčem, kde by byl nějaký virtuální pokoj, který by se dal vymalovat různými barvami a já bych tudíž viděla, které stěny se mi budou líbit víc?...Nebo něco podobného?...Děkuji, prosím poradte. Ajka.
Ajko, podívejte se na tento příspěvek, kde se radilo ohledně vymalování pokoje a kde kolega pravdomluvný radil, jak vyzkoušet různé barvy v "Malování". poradte.cz/...
Ó, děkuju za radu, to mě také napadlo, vyfotit stěnu pokoje a ve photoshopu vyzkouušet různé barvy Asi to udělám, protože mi nic lepšího nezbyde
Ale přece jen, kdyby tak někde byl nějaký virtuání pokojík, kde bych mohla zkoušet
Existuje jeden pěkný program Google sketchup, ve kterém to jde namalovat, nebo respektivně si udělat svůj pokoj a ten následně i vymalovat.
Dokonce jde z googlu stáhnout nábytek který už někdo namaloval. Takže si to můžete osadit i spotřebiči a nábytkem.
Perfektní program a má i interaktivní vysvětlení jak ho používat.
doplněno 14.03.09 23:34:Se po nainstalování sketchapu podívejte třeba na můj výtvor - sketchup.google.c/...
Toto píšou na stránkách OBI:
Malování stěn
Tipy
Před malováním zakryjte podlahu a nábytek malířskou fólií. Zabrání to znečištění a ušetří Vám to práci s úklidem.
Při malování se postavte vždy tak, abyste nestáli zády k oknu.
Pokud si uděláte přestávku, postačí štětec ponořit do vody a váleček zabalit těsně do fólie.
Atmosféra barev
Barva vytváří v místnosti atmosféru. Smyslná červená působí obecně vyzývavým dojmem. Teplá sluneční žlutá podporuje kreativitu. Chladná modrá uklidňuje a je proto vhodná do ložnice nebo koupelny. Barvami dodáte svému bytu patřičnou náladu. Často postačí jen "barevná tečka": zelený výklenek, jedna červená stěna nebo barevně odlišené soklové lišty.
Barvy ovlivňují velikost místnosti
Ve velkých místnostech působí přívětivě intenzivní a teplé červené tóny, které vyvolají jejich optické zmenšení.
Chladné a světlé barvy, například světle modrá nebo zelená, prostor opticky rozšiřují _ jsou tedy vhodné pro úzké chodby nebo malé ložnice.
Jestliže ve vysoké místnosti použijete na strop a horní část stěny tmavou barvu, nepřívětivý prostor se opticky sníží.
Světlými barevnými odstíny u podlahy a na stropě a jednotným nátěrem stěn ukončeným přesně u horní hrany vyvoláte optický dojem širší místnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.