Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou barvou vymalovat pokoj?Virtuální pokoj?

Od: ajikaa odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, budeme malovat a já se nemůžu rozhodnout jakou barvu:( Chtěla bych do pokoje nějakou broskvičkovou, klidně i okrově žlutou, nějakou teplou, v tom bych měla jasno, ale výsledek je těžko si představit :( Potřebovala bych konkrténí ukázku. Nevíte někdo o nějaké internetové stránce nebo tak něčem, kde by byl nějaký virtuální pokoj, který by se dal vymalovat různými barvami a já bych tudíž viděla, které stěny se mi budou líbit víc?...Nebo něco podobného?...Děkuji, prosím poradte. Ajka.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Ajko, podívejte se na tento příspěvek, kde se radilo ohledně vymalování pokoje a kde kolega pravdomluvný radil, jak vyzkoušet různé barvy v "Malování". poradte.cz/...

ajikaa
hodnocení

Ó, děkuju za radu, to mě také napadlo, vyfotit stěnu pokoje a ve photoshopu vyzkouušet různé barvy :) Asi to udělám, protože mi nic lepšího nezbyde :) Ale přece jen, kdyby tak někde byl nějaký virtuání pokojík, kde bych mohla zkoušet :)

maxwell*

Existuje jeden pěkný program Google sketchup, ve kterém to jde namalovat, nebo respektivně si udělat svůj pokoj a ten následně i vymalovat.

sketchup.google.com/

Dokonce jde z googlu stáhnout nábytek který už někdo namaloval. Takže si to můžete osadit i spotřebiči a nábytkem.*smich*

Perfektní program a má i interaktivní vysvětlení jak ho používat.

doplněno 14.03.09 23:34:

Se po nainstalování sketchapu podívejte třeba na můj výtvor - sketchup.google.c/...

lenca1010
hodnocení

0x

třeba na stránkách Primalexu primalex.cz/... základní výběr*palec*

lm®

Toto píšou na stránkách OBI:
Malování stěn

Tipy

Před malováním zakryjte podlahu a nábytek malířskou fólií. Zabrání to znečištění a ušetří Vám to práci s úklidem.
Při malování se postavte vždy tak, abyste nestáli zády k oknu.
Pokud si uděláte přestávku, postačí štětec ponořit do vody a váleček zabalit těsně do fólie.

Atmosféra barev
Barva vytváří v místnosti atmosféru. Smyslná červená působí obecně vyzývavým dojmem. Teplá sluneční žlutá podporuje kreativitu. Chladná modrá uklidňuje a je proto vhodná do ložnice nebo koupelny. Barvami dodáte svému bytu patřičnou náladu. Často postačí jen "barevná tečka": zelený výklenek, jedna červená stěna nebo barevně odlišené soklové lišty.

Barvy ovlivňují velikost místnosti
Ve velkých místnostech působí přívětivě intenzivní a teplé červené tóny, které vyvolají jejich optické zmenšení.
Chladné a světlé barvy, například světle modrá nebo zelená, prostor opticky rozšiřují _ jsou tedy vhodné pro úzké chodby nebo malé ložnice.
Jestliže ve vysoké místnosti použijete na strop a horní část stěny tmavou barvu, nepřívětivý prostor se opticky sníží.
Světlými barevnými odstíny u podlahy a na stropě a jednotným nátěrem stěn ukončeným přesně u horní hrany vyvoláte optický dojem širší místnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]