Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh omítky

Od: milovnik odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit.Mám novostavbu z Porothermu a chtěl bych podadit,kterou omítku zvolit,jestli sádrovou,nebo vápenou klasiku.Popřípadě jakou značku.Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím.

Zkusím odpovědět trochu oklikou. Můj švagr je štukatér. Dělával sádrové omítky v kostelích a podobných objektech. Norma byla kolem 1 m2 za den. Mě dělal sádrové vyrovnání stěn v paneláku. Bylo to nahrubo a na to se dávala normální jemná omítka. Potom pracoval v Německu, kde dělali sádrové omítky na které se lepily tapety. Takže výsledek je ten, že sádrové omítky jsou pěkné, ale pracné a drahé. A těžko si je uděláte svépomocí. A jakýkoliv zásah do hotové sádrové omítky je viditelný. Pokud máte hodně poněz a hodně času, zvolte sádrové omítky. Ještě je možnost použít perlinku s lepidlem a na to jemná omítka. Ušetříte míchání malty a stěna nebude pukat. Nejlevnější, ale nejšpinavější na práci je klasická vápeno cementová malta. Ale hotová pytlovaná se taky dost prodraží.

doplněno 24.01.14 22:37:

Děkuji adminovi za opravu chyby. OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]