Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přímotop do pokoje

Od: petaja® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, potřebovala bych nějaký přímotop do pokoje, na elektriku, něco malinkého, tichého, aby udržoval stálou teplotu, kterou nastavím, ten pokojík je menší...Mám dvouměsíční miminko a budeme teď nějakou dobu u rodičů, mají starý baráček a nedá se na moc stupňů vytopit, je to v horách, tak aby se malý neprochladil...Chlapi prosím Vás poraďte, jsem technický antitalent... něco taky cenově dostupného..díky, díky Petra :).

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Spíš než klasický přímotop bych volil elektrický olejový radiátor (což je taky svým způsobem přímotop, ale zas ne tak úplně) i když bude asi drašší.Jeho výhoda je v určité akumulaci tepla, takže sice déle trvá, než místnost ohřeje, ale pak udržuje teplotu bez větších výkyvů a tepelná pohoda je lepší. Co se spotřeby týká, vyjde to asi přibližně nastejno. Ovšem počítejte s tím, že tak, jako tak je to nejdrašší topení vůbec. Na trhu je toho řada, ale cenu neumím.

doplněno 22.01.14 11:01:

Ještě dodám, že radiátor je bezpečnější, co se týká nebezpečí požáru.

doplněno 22.01.14 11:04:

A ještě mě napadlo: Píšete, že jde o starší domek. Jakékoliv elektrické topení má dost velký příkon. Než něco koupíte, nechte si někým prohlédnout elektroinstalaci, jestli je vůbec připojení takového spotřebiče možné.

vlada*
hodnocení

4x

Zdravím.

Jenom doplním. Osobně jsem šetřil a taky nakoupil levné konvektory kolem těch 500 Kč. Takže moje zkušenosti. Jelikož jsem elektrikář, tak je jakž takž udržuju už několik let při životě. Většinou vám první odejde termostat a nebo vypínače. Nemají totiž mžikové spínání, takže se upalí kontakty. Různýma opravama, které bych nedoporučoval neznalým oboru jsem je jakž takž oživil. Potom se vám přetočí kolečko ovládání termostatu, protože nemá pevnou aretaci. Hned jako další se pokazí havarijní termostat, který je přímo na tělese topného vinutí. Náhrada kouskem cínu může být někdy úspěšná, ale nebezpečná. Jelikož tyto levné konvektory nemají pojistku proti převrhnutí, je celkem zoufalství, postavit tento konvektomat na hořlavou podložku. Osobně je mám na dlažbě. Pokud koupíte konvektomat s ventilátorem, tak ten po několika měsících (maximálně) bude nefunkční. Po prvním rozebrání, pokud máte speciální bity a podaří se vám to, musíte použít šrouby s větším průměrem. jinak už konvektor nesložíte. Takže k otázce. Konvektor z obchoďáku za 500 Kč je nejlevnější varianta. Pokud ho koupíte, radši moc nepoužívejte přepínače (nerad to říkám, ale jistější je vypnout ze zásuvky), kolečkem termostatu otáčet s citem, položit na nehořlavou podložku a nepouštět k němu děti a zvířata. V žádném případě na něm nesušit prádlo. Potom vám může chvíli sloužit. Lepší, ale dražší varianta je olejový radiátor, jak už kolegové doporučili. Také ho mám. Možná ještě halonový zářič, ale s ním nemám zkušenosti. Možná někdo doplní.

doplněno 22.01.14 19:03:

Ještě bych doplnil. Na m2 plochy potřebujete zhruba 100 W.

doplněno 22.01.14 19:05:

Ne konvektomat ale konvektor, překlepl jsem se.

Díky. Potvrzujete mojí teorii (kterou se mi tu často snaží někdo vyvrátit), že kupovat elektrospotřebiče v obchodě s rohlíkama je nesmysl. ;)

jabraka*
hodnocení

1x

Přímotopných zařízení je na trhu hodně.Je potřeba sledovat hlavně příkon,pro běžný obývák o 18 m2 musíme počítat s příkonem topení aspoň 3000W.Třeba rozdělit na dva přímotopy.K tomu musíme počítat i s patřičně dimenzovaným přívodem,tedy jističe.Nevím,zda nebude lepší vsadit na kamna.

JABRAKA

topic
hodnocení

0x

Jako přímotop nejlíp olejový radiátor. V Lidlu měli celkem slušný tuším do 2000,- Nejdražší je ale provoz, v nezatepleném pokoji vás to sežere...

Pokud jde o cenu a je komín tak jsou lepší kamna...

uska*
hodnocení

0x

Minulý týden jsem viděla tento přímotop i s ventilátorem v Kauflandu za 490,- Kč. V Kauflandu máte výhodu 3leté záruky. I doma po vyzkoušení pokud nebudete spokojena je možno opravdu bezproblémově vrátit zboží do prodejny. Nikdo se vás na nic neptá. topidla.heureka.cz/... Vracela jsem mixér a ani krabici nerozbalili.

Zásuvka která vám utáhne rychlovarnou konvici, tak vám utáhne i radiátor, mají stejný příkon. Pokud je to malý pokojík, tak ani na plný výkon nebude jej třeba zapínat. Výhodu vidím v tom, že jednoduše přenesete radiátor do koupelny a prckovi přitopíte i tam.

iz*

Tento typ přímotopu používám ve větším pokoji k temperování, ale v dřívějších letech jsem jím i normálně topila. Výhoda je, že jej můžete postavit třeba pod okno nebo jej zavěsit na zeď. Mám jej už asi 9 let (jinou značku, ne Sencor) a jsem s ním spokojena.

hodnocení

Zadavatelka: Co říkáte na Concept KS- 3000? Jen se v tom nevyznám, je to takový ten automatický, že nastavím teplotu a ta se stále udržuje?

Concept ks- 3000 je jenom teplovzdušný přímotop, ten bych nebral. Jak výše radí @topic, mnohem lepší jsou olejové radiátory. Vydávají příjemnější teplo, které vás přímo nepálí, zahřeje a má větší setrvačnost. Vyrábí se v různých variantách podle příkonu a tvaru. Mají regulaci výkonu obvykle ve 3 stupních. Většinou se vyrábí na kolečkách, což usnadňuje jejich posunutí i za provozu. Oproti teplovzdušní nejsou s ohledem na kvalitu ceny nijak závaratné. Doporučuji nějaký s výkonem 2000 w. Na typy se můžete podívat třeba Tady , nebo si zadejte do vyhledávače "olejový radiátor".

doplněno 22.01.14 14:44:

Opravuji: Na typy se můžete podívat třeba tady.

doplněno 22.01.14 14:47:

Teď jsem si všiml, že to radil už také @magdon.

K tomu dodám, že čím více žeber, tím větší účinost. Ovšem taky cena. Zkuste se podívat po bazarech, často je tam mívají.

uska*

Vámi zvolený přímotopt bych nebrala z důvodu, že má jen volbu na dva stupně výkonu. Vesměs se vyrábí na tři - 750/1250/2000 W

.je to takový ten automatický, že nastavím teplotu a ta se stále udržuje? Takto pracují všechny přímotopy s termostatem, nevím zda se vyrábí nějaký bez termostatu.

hodnocení

0x

Výhoda olejového radiátoru je nižší teplota povrchu. Nepálí prach a tudíž nepáchně jako ty levnější teplofuky nebo konvertory. Ty když zapnete, pálí se v nich prach a dráždí ke kašli. Teplofuky ovšem vytopí studenou místnost o něco rychleji.

Za mne - radím olejový radiátor i když je dražší. Vydrží věčně, je úplně tichý a nesmrdí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]