Nejste přihlášen/a.
Delame pomalu rekonstrukci bytu,tesne pred vanocemi se pokazil plynoví kotel,koupil jsem DAKON DAGAS tato znacka vyhovuje predtim jsme meli starsi nez se vykasil.no jedna se o to ze X let vytapime byt FORMOU ze mame casovac v siti na 220V----rozmezi 24hodin tam si nastavite kdy zapnout a vypnout,meli jsme to protoze jsme meli silene uniky tepla ale mometalne se delaji okna atd...tak premyslim jak to nejlepe nastavit aby byli nejmenci spotreba plynu,vyvod dvou vodice z kotle do obyvaciho pokoje mam momntalne nemam termostat hodlam se ho kupovat,me vyhovuje teplota 18-19 °C
jedna se mi o to zda mam koupit jen termostat do 1000Kc nastavit tam teplotu na 20°C nebo jeste koupit nejake termohlavice.-...ty slouzi k nastaveni jednotlivich radiatoru jak ma jit moc nebo malo tepla do mistnosti?nejake vase navrhy diky.
Pokud nechcete regulovat teplotu otvíráním oken a zbytečně topit na dvorku, tak investujte do termohlavic. Tím můžete optimalizovat teplotu v jednotlivých místnostech, je nesmysl mt v ložnici na spaní přetopeno nebo naopak v obýváku u televize sedět v kožichu a dvojitých papučích.
Jednoduchý programovatelný termostat jde sehnat levněji, včera jsem kupoval v Bauhausu za necelých 600,- ty dražší se jen složitěji programují Pokud chodíte z bytu a zpět neplánovaně, stačí vlastně jen klasické "rego", kterým po příchodu zapnete na požadovanou teplotu a před odchodem vypnete (ano, trošku přeháním a zjednodušuji). Ale termohlavice určitě zajistí požadovanou teplotní pohdu v různých místnostech a lze díky nim ušetřit, je to rozumná investice. Jen připomínám, že v místnosti s termostatem by měly být radiátory stále naplno otevřené, takže termohlavice jsou zbytečné.
Na závěr si neodpustím poznámku - opravdu ekonomické topení je dobré si nechat "spočítat", a podle toho seřídit jednotlivá topení, a to nejen nastavením termostatu a termohlavic .Když chcete aby Vám auto lépe a déle jezdilo a přitom méně žralo, začnete ho seřizovat sám?
Ja jako automechanik bych ho urcite seridil sam,dekuji za odpoved jinak co se tyce tech termohlavic snima se da nastavit pouze sila hrevu samotneho radiatoru? to neslouzi k ubytku spotrebu plynu,prominte ze se tak ptam jen se lepe informuji nez zacnu rozhazovat penize,
Doplnil bych, ventily na radiátorech, ruční i termo ovládají ,,sílu ohřevu samotných radiátorů,, , ale samozřejmě, že to potom má vliv i na celkovou spotřebu plynu. Myslím si, že to je dost logické. Ty terma, pracují na rozdíl od ručních ventilů samostatně a zregulují se samy podle dosažené teploty v místnosti.
Ahoj. Zrovna včera měl u sebe v domě soused topenáře plynaře na obhlídku topení, protože plánuje výměnu starého -asi 40 let plynového stacionáru za nástěnný se zásobníkem na TUV. Na téma REGO mu zdělil, že v místnosti s REGEM není vhodné mít na radiátorech termohlavice. Aby se to prý netlouklo navzájem. Tak jsem mu řekl, že já ty terma mám všude a nic se mi netluče a jestli dá na něj, tak ať mu k těm radiátorům dá ty ventilové spodky na které se dají připojit různé hlavice. Ruční i ty terma. Když chcete docílit slušné úrovně úspory za vytápění, nastavte si správné temperování.
jasne jedna se o to kdyz mate obivaci pokoj kde mate Termostat ktery ovlada plynoví kotel se vam vyhreje na 20°C ale ostatni pokoje maji napr 18°C,tak jsem myslel zda tim docilit ze koupim termo lavice a dam je vsude krome Obyvaciho pokoje tim padem se mi nebudou prat mezi sebou.ale zrovna me vrta hlavou kdyz nemam momentalne zadne termolavice tak radiatory jedou jakoby naplno ne?
Problém regulátoru a termostatického ventilu v jedné místnosti tkví v tom, že když na termohlavici nastavím nižší teplotu než požadovanou na regulátoru, tak se potom může velice snadno stát, že v místnosti nebude dosaženo požadované teploty na regulátoru a tím pádem nedostane kotel informaci k omezení výkonu. A kotel pojede na plnej céres.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.