Nejste přihlášen/a.
Tak jsem tu zas...už se vám stýskalo že: D...nyní se položme na otázku...jak VYTVOŘIT podobnou "kráter" plastickou stěrku na zdi...posléze ještě zřejmě nalakovanou nějakým metalickým nátěrem...viděno v prodejně kuchyní ORESI...a vypadá to fakt super...Zkoušel už někdo tohle na zdi vytvořit?...
fakt s tím nikdo nemáte zkušenost?...
Jsou "pestrukty" o různé zrnitosti, způsobem nanášení lze velmi ovlivnit výsledný povrch, hrubost. Pak lze vymalovat běžnými barvami nebo čímkoli jiným, je to v podstatě běžná omítka (matreriál) s určitou strukturou (povrch)...
Tak já už tu zas nejsem a nebudu...
Použil jsem výraz "pestrukta", který se používá pro tahané či škrábané tenkovrstvé omítky, které mají výsledný povrch podobný tapetám, Nemyslel jsem Pestruktu přímo jako tapetu...
prodavač nevěděl ale prý je to dělaný lepidlem a pak nástřik nátěrem podobným jak bývá na kov..ta stěna pak působí kovově...na těch fotkách to není tak vidět...v reálu je to tvrdý a lesklý povrch
doplněno 21.01.14 22:47:myslím si,že se spíš jedná o nějaký plastický materiál(omítku) která se špashtlí nebo něčím upravuje podobně jako tady na obr...akorát že se nevytváří plásty ale jakoby kulaté kráterky...ale těžko říct.
doplněno 21.01.14 23:08:tak jsem to asi našla...jsou to LAKOVANÉ STĚRKY... interiery-bluedesign.cz/...
takže je to nějaká hrubá omítka(štuk)..ale jakým způsobem se docílí takovéhoto vzoru?...je na to nějaká spešl metoda?díky
Nejen tapeta Pestrukta,ale i nové tapety mohou těmto parametrům vyhovět.Jak tapety vinylové,tak i moderní vliesové.
JABRAKA
tak jsem to dneska nafotila zblízka..jde to líp vidět...a zjistila jsem co to je...jedná se o hrubou omítku...ale jak je nanášena aby to vytvořilo takovýto pěkný zajímavý plastický efekt ,netuším..ale prý to dokáže každý zedník...
tak omítka to není...je to lepidlo:D nějak zvláštně tahané...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.