Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ozdobná plastická stěrka na zeď

Od: lendak* odpovědí: 7 změna:

Tak jsem tu zas...už se vám stýskalo že: D...nyní se položme na otázku...jak VYTVOŘIT podobnou "kráter" plastickou stěrku na zdi...posléze ještě zřejmě nalakovanou nějakým metalickým nátěrem...viděno v prodejně kuchyní ORESI...a vypadá to fakt super...Zkoušel už někdo tohle na zdi vytvořit?...

doplněno 25.01.14 19:24:

fakt s tím nikdo nemáte zkušenost?...

Ozdobná plastická stěrka na zeď
Ozdobná plastická stěrka na zeď #2
Ozdobná plastická stěrka na zeď #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Jsou "pestrukty" o různé zrnitosti, způsobem nanášení lze velmi ovlivnit výsledný povrch, hrubost. Pak lze vymalovat běžnými barvami nebo čímkoli jiným, je to v podstatě běžná omítka (matreriál) s určitou strukturou (povrch)...

Tak já už tu zas nejsem a nebudu... ;)

doplněno 25.01.14 22:21:

Použil jsem výraz "pestrukta", který se používá pro tahané či škrábané tenkovrstvé omítky, které mají výsledný povrch podobný tapetám, Nemyslel jsem Pestruktu přímo jako tapetu...

lendak*
hodnocení

prodavač nevěděl ale prý je to dělaný lepidlem a pak nástřik nátěrem podobným jak bývá na kov..ta stěna pak působí kovově...na těch fotkách to není tak vidět...v reálu je to tvrdý a lesklý povrch

doplněno 21.01.14 22:47:

myslím si,že se spíš jedná o nějaký plastický materiál(omítku) která se špashtlí nebo něčím upravuje podobně jako tady na obr...akorát že se nevytváří plásty ale jakoby kulaté kráterky...ale těžko říct.

doplněno 21.01.14 23:08:

tak jsem to asi našla...jsou to LAKOVANÉ STĚRKY... interiery-bluedesign.cz/...

Ozdobná plastická stěrka na zeď #4
lendak*
hodnocení

takže je to nějaká hrubá omítka(štuk)..ale jakým způsobem se docílí takovéhoto vzoru?...je na to nějaká spešl metoda?díky

lendak*
hodnocení

dobře ale jak mechanicky docílit takovýchto hlubokých kráterků...zajímá mě technika ..

jabraka*
hodnocení

0x

Nejen tapeta Pestrukta,ale i nové tapety mohou těmto parametrům vyhovět.Jak tapety vinylové,tak i moderní vliesové.

JABRAKA

lendak*
hodnocení

tak jsem to dneska nafotila zblízka..jde to líp vidět...a zjistila jsem co to je...jedná se o hrubou omítku...ale jak je nanášena aby to vytvořilo takovýto pěkný zajímavý plastický efekt ,netuším..ale prý to dokáže každý zedník...

doplněno 27.03.14 22:35:

tak omítka to není...je to lepidlo:D nějak zvláštně tahané...

Ozdobná plastická stěrka na zeď #5
Ozdobná plastická stěrka na zeď #6
Ozdobná plastická stěrka na zeď #7
lendak*
hodnocení

..já ale nechci tapety přece,..,,,kdybych chtěla tapety tak se tu neptám...tohle je štuk...a rozhodně se plastickej štuk nedá srovnávat s tapetou přece...

doplněno 25.01.14 19:30:

se tu zeptám na rohlíky a vy mě pošlete pro chleba: D

Ozdobná plastická stěrka na zeď #8
Ozdobná plastická stěrka na zeď #9
Ozdobná plastická stěrka na zeď #10
Ozdobná plastická stěrka na zeď #11

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]