Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěla bych se s Vámi o něčem poradit. Máme dvě nové pákové baterie, již 1,5 roku, jedna funguje docela v pohodě, ale druhá jde hodně ztěžka manipulovat a trochu se vyviklala. Jde ztuha už od začátku. Většinou přejedu tu správnou polohu při otevírání a otevřu ji moc naplno a musím ji pak vrátit dolů a třeba několikrát musím tohle udělat, než nastavím správný průtok vody.
Myslela jsem, že se to třeba časem vyběhá, tak jsem to neřešila. Ale jde stále hůř a už se z toho jaksi vyviklala, při pohybu nahoru je tam pár milimetrů volná, asi tam něco povolilo. ta druhá fungovala hladce a také už začíná jít místy ztuha.
Myslíte, že se mám obrátit na technickou podopru, jejíž kontakt je k bateriím přiložen? Prý pokud je uznána reklamace, tak to spraví zadarmo. Myslíte, že by tato závada byla uznána jako reklamace? Jde o český výrobek a zřejmě bych musela platit servisákům i drahou dopravu, když pojedou přes půl republiky. Instalatér mi řekl, že to spravit on neumí, že mám zavolat na to číslo a že nám baterii něčím přijedou promazat.
Co si o tom myslíte? Děkuji.
Záruka. Kde jste koupila? Máte doklad?
doplněno 21.01.14 21:05:Odkud jste? Servisních středisek bývá více, než jen jedna centrální adresa, která je uvedena na výrobku...
doplněno 21.01.14 21:47:Glóbusů je mnoho, vymontovat a hodit jim to na hlavu, obratem dostanete novou, pro ně jsou to finančně směšné záležitosti...
doplněno 21.01.14 21:58:@magor: instalatér chce za opravu logicky zaplatit, baterie je v záruce, proč tedy opravovat?
@magor, aha, máte pravdu, to je taková kravina, že jsem to zapomněl hned jak jsem to přečetl, sorry
Zdravím .Příčinou tohoto problému bývá většinou bordel ve vodě , nebo vadná kartuš. Vytočte perlátor a podívejte se jestli v něm máte bordel. Pokud ano , tak musíte udělat nějaké opatření , aby se to znovu nestalo. U nástěnné - sítka v těsnění ( u některých baterek jsou v dodávce) U stojánkových - rohové ventily s filtrem.
Mám tam bordel.. Sítka v těsnění se dávajído míst, kde přiléhá baterie ke zdi u té nastěnné? Ten kdo nám ty baterie namontoval, tak ty sítka tam myslím nechtěl dát, že bysme si ucpali trubky, neboť máme staré vedení vody z nějž odchází opravdu velký bordel, každý měsíc to čistím. Takže jsme to nechali bez sítek, aby to mohlo odcházet ven. Na nové trubky teď nemáme peníze.
Je ta baterie trvale poškozená? Takže servis nemám volat? Od vyšroubování zas musím platit, abych to mohla jít vrátit.
...Baterie poškozená není, ale kartuše uvnitř. Pokud Vám jde "bordel" z trubek a v servisu to zjistí, neuznají nic.
Výměnu vnitřku baterie, tak zvané kartuše vám udělá každý dobrý vodoinstalatér, pozor na některé samozvance, kteří sice vědí, jak se to dělá, ale když se dostanou dovnitřku a najednou nevědí jak na to, neumějí to, nemají to správné nářadí a tak to mohou ošklivě ožvejkat a udělat špatně. Někdy totiž dá velkou práci (jde spíš o to vědět jak a čím se má kartuše vyndat a umět to, udělat si značku, atd...).
Velmi jednoduše lze špičkou nože odloupnout pod páčkou kulatou značku s červenou a modrou tečkou, (zašpuntovat umyvadlo, aby vám náhodou nevyskočila z ruky a nespadla do odpadu), pod jí je otvor a v něm šroubek na imbusový klíč (aha, to asi každý doma nemá a šťourat do toho šroubovák je hloupost, možná ho mají cyklisti v nářadí). Po povolení šroubku uvnitř se dá páčka sundat a odhalí se karuše. A tady už jde o odborný postup, který najdete na internetu... nebo ho umí provést.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.