Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám otázku co to jsou za kleště co používá na ty měd.trubky dá se to sehnat,a kolik to stojí děkuji za odpověd.
doplněno 21.01.14 13:07:
Lisovací kleště . Jsou na 220v a nebo AKU . Já je používám akorát na plyn . Jinak pájím. To co předvádějí chlapci na videu se mi zdá zbytečně složité a drahé. Já toto připojení dělám z jednoho kusu hydraulickou ohýbačkou.
Kleště si buď můžete koupit za asi něco málo přes 20 000,- a nebo je půjčujou ve velkoskladu , kde si kupuji i fitinky.
A kolik stojí metr měděné trubky co se používá na rádiátory,nebo vyjde levněji plast?
doplněno 21.01.14 17:00:co se řešilo tady:
Pokud to opravdu chcete natahat v PPR, tak Vám stačí ti ci jste napsal + nůžky na trubky.
Jinak plastové potrubí, které se používá na rozvody topení se většinou lisuje a není to běžné PPR ale PEX nebo PEX-AL-PEX. Netrpí takovou roztažností jako PPR.
Ok,Ještě jsem se chtěl zeptat dalo by se dodatečně namontovat výměník na krbová kamna máme Magna 2,myslím jako třeba posvařovat nějakou skřínku Cóčkem,ve které bude voda a po ohřátí se požene přes čerpadlo do systému,ta skřínka by se přivařila ze zadu na ty kamna.
Jsou to hydraulické nůžky... obchod.topcentrum.cz/... a dají se sahnat i levněji...
doplněno 21.01.14 13:12:lis..né nůžky...
Zatím jsem v lisovacích nenašel žádnou výhodu oproti pájeným spojům.
Spíš mě zaujaly elektrické pájecí kleště.
Výhoda možná čistější práce, není třeba trubky brousit a natírat. Osobně se mi to také ale nelíbí. Použít lisované spoje jsem četl akorát u solárka, kde doporučovali buďto tvrdé pajání, nebo lisování.
Broušené a natřené trubky jsem viděl zatím pouze na jedné instalaci. Takže to jako výhodu moc neberu
U těch solárů tomu věřím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.