Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr pračky

Od: petam* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
potřebovala bych poradit s výběrem pračky. Odstěhovala jsem se od rodičů do 1+KK a řeším jakou pračku si mám do své pidi koupelny pořídit. Jsem sama,takže myslím, že by mi měla bohatě stačit na 4 kg prádla, ale nevím jakou značku a typ (cenově tak nějak normálně v poměru cena/výkon). Prosím o vaše zkušenosti s pračkami co máte doma a co byste mi doporučili. Děkuji moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V první řadě si musíte volné místo změřit. Kolik máte místa na pračku plněnou sezhora nebo plněnou zepředu cca 60x60 nebo 60x35cm? I v pračkách, plněných shora je v rozměrech rozdíl. Sice o pár cm, ale i to může hrát důležitou roli. ;) Změřte vplné místo.

doplněno 22.01.14 07:51:

Instalater, jak to myslíte, že je namáhané ložisko. Ta úzká pračka s bočním plněním je myšlena tak, že má okno zepředu. Jak by se jinak otevíralo okno zboku, když je vevnitř válec? *sok* Jen rozměr od čela k zádům, je menší. Je placatá. Pračky se plní buď zboku, tedy z čela nebo sezhora.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím U praček plněných zboku počítejte s tím , že čím užší pračka , tak tím namáhanější ložisko co drží buben. Dotaz která značka pračky je nej bych spíše směřoval na opraváře praček.

petam*
hodnocení

moc jste mi nikdo teda nepomohli :)

Petam, rádi pomůžeme. Jak velkou pračku chcete? Kolik máte místa?

hodnocení

0x

Všeobecná rada: určete si, kolik máte k dispozici peněz na nákup výrobku a potom vězte, že v dané cenové kategorii se nachází kvalitativně srovnatelné zboží. Ačkoliv se může zdát, že výrobců je na trhu přehršle, ve skutečnosti je jich jen pár, protože se vždy několik různých značek vyrábí pod jednou střechou, nebo mají alepoň stejné vnitřnosti. Během rozhodování samozřejmě vemte v úvahu rozměry pračky, aby se Vám vešla na určené místo, máte-li nějaké speciální přání, které od výrobku čekáte, tak to také zohledněte. Můžete se tké zaměřit na reference, které píšou na prodejní weby zákazníci, kteří už si výrobek zakoupili, ale taky bych to nebral jako bernou minci.

hodnocení

0x

Mám výbornou zkušenost s pračkou AEG. Potřebujete úzkou, proto bych vám doporučil některou z těchto.

Kimba, koukal jste se na ceny? Slečna se poprvé zařizuje, s penězi asi bojuje, protože musí všechno koupit. A k čemu pračka na 6 kg? Pro slečnu.

ff*

mám ji taky

pracky.heureka.cz/...

Babi, vím, těch 10 tis. není málo, na druhé straně cena odpovídá kvalitě. Těch 6 kg není nutné využívat naplno protože inteligentní pračka si napustí jen nezbytné množství vody dle druhu a množství vloženého prádla. A protože je stavěná na 6 kg, je logické, že má i festovnější provedení pohybového mechanizmu vč.ložisek a déle vydrží. Nevím, kolik je slečně roků, ale za pár let může být vdaná, mít děti. Pak jenom ocení, že nebude muset pořizovat pračku s větším bubnem.

doplněno 23.01.14 18:01:

A ještě bych dodal, že pračka plněná zepředu jako tato je v malé koupelně výhodnější (proti plněným shora), protože celou horní plochu můžete používat jako odkládací.

bruk600*
hodnocení

0x

Pračku tu nejlevnější na trhu a splňuje vámi zadané parametry. U praček je taková unifikace, že všechny běžné pračky mají shodnou většinu dílů a tím i obdobnou poruchovost. Pokud je tedy pračka za 6k a 12k, tak to v kvalitě nepoznáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]