Nejste přihlášen/a.
Dobrý den moudré lidičky
Chtěla bych moc moc poprosit o radu, loni jsem koupila novostavbu/byt 1+kk v Brně a letos asi z něj bych měla zaplatit daň z nemovitosti. Jelikož s tímto nemám žádné zkušenosti, nenašel by se tu někdo kdo by mě poradil, kam mám jít v Brně/adresu/ tuto daň zaplatit + asi bude potřeba nějaký formulář na vyplnění, tak popřípadě zda ten se nedá taky stáhnout někde abych ho vyplnila v klidu doma?
Předem Velmi děkuji
S pozdravem a přáním úspěšného dne
Hanča
první rok po koupi je potřeba podat daňové přiznání
zde vyplnit jeden krok po druhém, až se dostanete na konec, budete mít možnost formulář uložit do PDF a vytisknout
adisepo.mfcr.cz/...
kdyby jste chtěla čistě formulář a instrukce k vyplnění, pak zde:
mesec.cz/...
Všechny tvé odpovědi jsou zde špatné.
doplněno 21.01.14 08:45:Protože správně už odpověděl au1 , tak jsem nechtěl znova psát +- to samé. Jen jsem upozornil na špatnou odpověď.
1) Poplatníkem daně ze staveb a jednotek je vlastník zdanitelné stavby nebo jednotky.
Žádný zákon či předpis nestanovuje, že nějaký fond oprav má platit daň z nemovitostí.
2) Osvobození od daně u nových obytných objektů už delší dobu neexistuje.
No tak vidíte haničko, budete si to muset vyplnit a zaplatit sama. Ačkoliv pravdu podle vás nemám, jako předseda společenství vlastníků o tomhle vím, a jak daň tak pojištění hradíme z účtu fondu oprav. Pak se nemůže stát, že pokud vyhoříme, odmítne pojištovna plnění, třeba z důvodu, že někdo zapomněl vyplnit papír a zaplatit pojištění. Pokud někdo neplatí ani fond oprav, jde mu to na vrub - dluh, ale tyhle věci máme zaplacené. S tím ale nemáme problém, fond oprav platí všichni.
Mohu se zde přiživit otázkou? Manželka dostala darem byt a chalupu. O registraci smluv byly požádány v listopadu 2013 příslušné katastrální úřady, ale ještě žádosti prozatím nebyly vyřízeny. Když přijdou ta potvrzení o provedených vkladech vlastnického práva manželky ke zmíněným nemovitostem třeba v únoru 2014, tak kdy bude povinna podat daňové přiznání ?
Zdaňovacím obdobím daně z nemovitosti je kalendářní rok a pro její vyměření je rozhodný stav vždy k 1. lednu příslušného zdaňovacího období (kalendářního roku). Ke změnám, které nastanou v průběhu roku, se přitom nepřihlíží. Ty se zohlední až v následujícím zdaňovacím období. To znamená, že pokud je vklad do KN proveden v průběhu roku 2014, pak manželka podá daňové přiznání v lednu příštího roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.