Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minimální tloušťka betonu na podlahovku

Od: rudiik® odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny! Budu při rekonstrukci dávat teplovodní podlahovku a zajímalo by mne, kolik je nejmenší možná vrstva betonu na zalití. Skladba bude - podkladní beton, izolace, polystyren, systemová fólie (špunty - 2cm) a beton. Vím, že u anhydritu se uvádí min 3,5cm nad trubky, ale raději bych použil beton. Jednak to vyjde levněji a také je to prý lepší např. do koupelny z hlediska možné vlhkosti. Budu předělávat podlahy v celém patře, takže s výškou skladby mohu trochu pohnout, ale ne zase moc, protože na podlahu navazují schody, které mají danou výšku.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

5 cm je jistota

hop®

... řekl bych spíš minimum jistoty... ;)

pfpetr*

minimum je řekl bych 6cm a to nesmí být beton příliš suchý. Budete tam vkládat výztuž?

hodnocení

No právě jsem při prohledávání netu narazil na systém "kari síť" od Rehau, takže mne napadlo vykašlat se na systémovku se špunty a udělat to následovně:

36 mm beton (udává Rehau)

18 mm PEX/AL/PEX potrubí

3 mm kari síť 150x150mm oka

PE fólie

polystyren

Toho betonu bych dal o chlup víc - třeba 40mm :)

pfpetr*

dejte sem odkazy at juknem ale 36mm beton je blbost , beru nivelačku a kari nemůže ležet na zemi musí být ve 2/3 betonu

hudzi*

Skoro by se dalo říct, že čím víc, tím líp. Ale absolutní minimum je 3 cm nad špunty. Zalití anhydritem ještě zvažte, je to bez práce, bez starostí a bez bordelu. Barák máte za dvě hodinky i se svačinou hotovej a za ten luxus že na to nemusít sáhnout to stojí. Koupelny a další vlhčí prostory (kuchyň) se řeší hydroizolačním nátěrem. Kdyby Vám anhydrit jo nevoněl, dá se zalít i podobnou samovyrovnávací směsí, ale na bázi cementu- CEMSCREED, kde problém s citlivostí na vlhkost a další nešvary anhydritu odpadají. Osobně jsem toho názoru, že podlahovka by se měla dělat podobnýma směskama. Tejden tam skákat po trubkách jak klokan s padousnicí s kyblíkama betonu v rukách není uplně košer.

hodnocení

Systém je popsán zde: rehau.com/...

Mazaniny viz strany 54 a 55. Dokonce se tu hovoří o 30mm nad trubky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]