Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzpěra skříňky BLUM - tlumič - náhradní díl

Od: mikihans® odpovědí: 12 změna:

Ahoj všem. Máme asi 3 roky novou kuchyň, ve které máme horní skříňku se skládacím výklopem. Tento výklop obstarává mechanismus BLUMOTION AVENTOS HF, který má za úkol udržet výklop v poloze, do které jste skříňku otevřeli a tlumení v horní pozici a hlavně při zavírání.

Tak si dnes zavírám skříňku a najednou rána, tlumení při dovření nefunkční. Z vlasního bádání jsem zjistil, že by stačilo vyměnit samotné tlumiče (viz fotka), které jsou v celém mechanismu pouze jednoduše nacvaknuté. Z tlumičů je vyteklé médium.

Problém je, že se mi tlumiče nikde nedaří najít jako samostatný díl, pouze celý výklopný systém, kdy jeden stojí kolem 2000 Kč a potřebuji samozřejmě dva *ee*

Nevíte někdo, kde se tohle dá sehnat? Označení dílu 20F200-40 BLU-AUFN

Jako nouzová možnost mě napadlo koupit tohle, ale moc se mi do toho nechce, upřednostnil bych opravu stávajících systémů.

Předem děkuji za ochotu :)

doplněno 19.01.14 22:50:

oprava: jako nouzová možnost mě napadlo koupit tohle

Vzpěra skříňky BLUM - tlumič - náhradní díl
Vzpěra skříňky BLUM - tlumič - náhradní díl #2
Vzpěra skříňky BLUM - tlumič - náhradní díl #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

nemá náhodou blum doživotní záruku?

hodnocení

hledám hledám a opravdu píšou o doživotní záruce, kdesi dole na jejich stránkách, myslel jsem že se tím budou více chlubit. Díky, tím pádem nemusím řešit nějakou výměnu tlumiče *palec*

kubrti
hodnocení

0x

Dobrý den, řešíme ten samý problém. Mohu vědět, zda jste na něco narazil, nebo jestli jste uspěl s reklamací?

Děkuji Kubernátová

hodnocení

Dobrý den, vše jsem nahlásil firmě (tedy spíše pánovi) co nám dělal kuchyň, ten přijel, zkusil, vymontoval, reklamoval, dostali jsme vzpěry úplně nové, které nám zase namontoval. Nás to nestálo ani korunu, jen jsme skoro měsíc měli skříňku bez dvířek :)

kubrti

Díky, také už jsem kontaktovala přímo BLUM a navrhli stejné řešení, tedy výměnu za nové, tak snad to půjde rychleji :-D.

blumcz*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Tento díl lze v rámci poskytované doživotní záruky zdarma.

Potřebujeme pouze vědět, jaký přesně typ a výkon výklopu máte.

Ideální je poslat fotku zdvihače bez krytky na mail posta.cz@blum.com.

Výměna tlumiče je možná bez demontáže dvířek a zdvihače ze skříňky.

Děkuji Robert, Blum

michalarnos

Dobrý den,

jak postupovat a kde vyměnit tlumič blum?

Děkuji za odpověď Arnoš

hodnocení

Napište jim, ideálně pošlete fotku vzpěry bez krytu (aby byl vidět štítek) a pošlou vám zdarma nové tlumiče :) opravdu to bylo jak jednoduché.

pavelp*

Dobrý den ,

stačí teda napsat přes kontaktní formulář, který mají na webu? A který web www.kovani-blum.cz nebo www.blum.com?

Nebo stále funguje email tady pana Roberta posta.cz@blum.com

Děkuji za odpověd

hodnocení

Loni jsem to úspěšně řešil přes posta.cz@blum.com

pavelp*

Super vše vyřešeno během 15 min po emailu posta.cz@blum.com

Děkuji

nahodnykolemjdo
hodnocení

0x

Našel jsem si kontaktní telefon a stačilo nadiktovat přesný typ (vč. síly tlumiče, vše uvedeno pod krytem výklopu) a adresu. Díl mi prý zdarma pošlou do pár dní klasickou poštou v bublinkové obálce i s návodem výměny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]