Nejste přihlášen/a.
Mám problém na stojatém bojleru Dražice 120l vyr.2008.
Dost se přehřívá jeden vodič mezi pojistným,a kapilárovým T150 EIKAv 01.
Nevíte někdo možnou příčinu?
Na krytkách konektoru je znatelné vyhřátí,vodič silikon.
Také mám podobné zkušenosti s bojlerem Dražice + i kolegové z práce. Vidiče se přehřívají a na straně topného tělesa tvrdnou až opadává izolace od přehřátí a ty jsou připevněny maticemi, takže žádný přechoďák, a stějně tak jsou opálené i na konektorech viz obr. výše. Tam to vypadá na silný přechodový proud, ale proč by to tak mělo být u výrobku za min. 10 000 Kč. Co to je za český výrobek?
Že by byly nějak zvlášť volné sem nezjišťoval.
Asi před rokem byla měněna tepelná pojistka.
Co bývá příčinou vyřazení tepelné pojistky,když je tam termostat který je do 80?
Vyřazení=vybavení? Tedy že rozepne? No, z vlastní zkušenosti mohu konstatovat, že příčinou může být právě i přehřívající se vodič, resp. přehřívající se kontakt na té pojistce. Tedy právě Váš případ a přechodový odpor na konektoru (ať již samec-samice, nebo samice - kablík). Mám elektrotechnickou kvalifikaci a přesto jsem problém vypadávající pojistky hledal půl roku. Nakonec jsem vyměnil komplet vnitřní kabeláž a bylo opraveno. No a z této mé zkušenosti také vyplývá, že to není jen problém Dražic, ale třeba i Electroluxu a určitě i dalších. Fastony používají všichni a pro velké proudy to prostě není ideální - konektor se zahřívá, tím časem kelsá jeho pružnost, tím se zvýší přechoďák, tím se ohřívá ještě víc, tím víc klesá jeho pružnost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.