Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wc, svislý odpad

Od: robca* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit ohledně wc. Předěláváme koupelnu a je tam záchod se svislým odpadem. Samozřejmě jsme daly pryč i dlažbu a budem dávat novou. No a odpadní roura je tak 5 cm nad podlahou.Jedná se mi o to, když tam dáme novou dlažbu, nový záchod stím svislým odpadem, tak jestli bude vše pasovat a bude to těsnit, popř jestli se to nějak silikonuje nebo je tam potřeba dát nějaké těsnění. Stímto záchodem nemám zkušenost,měli jsme záchod s odpadem bočním a u tohoto na to "nevidím" jestli to těsní atak, když je to nasazené na tom odpadu. Předělávat odpad se mi nechce, jsou dobré a stejně to nejde kvůli místu. Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

WC jsou s odpadem spodním nebo zadním, nikoli svislým nebo bočním. ;)

Po dokončení podlahy (tedy i dlažby) jen trčící rouru odříznete přibližně zároveň s podlahou, vložíte těsnící manžetu rovnou nebo excentrickou a nasadíte novou mísu, nehledejte v tom žádný větší problém! :)

doplněno 19.01.14 18:32:

Předpokládám, že ze země kouká plastová trubka, nikoli litinová...

doplněno 19.01.14 18:40:

@hudzi: pokud ze země bude koukat litina, zvolil bych trošku jiný postup a trubku na patřičnou výšku uříznul ještě před dlažbou. Jiskry z litiny by mohly dlažbu poškodit, museli byste ji pečlivě zakrýt, podobně jako obklady a ostatní předměty okolo...

hudzi*

I kdyby koukala litina, tak postup bude stejný.

robca*
hodnocení

Díky za radu. Doufal jsem, že vtom nebude problém, akorát jsem neveděl jak nato. Ze země vede plastová trubka-odpad. Ještě jednou díky

instalater*

Zdravím . Jenom bych dodal pokud použiješ ty manžety co říká,, hop " tak pokud ze země kouká vyhrdlení , tak do něj musíš vsadit kousek trubky , aby jsi zmenšil průměr. Dále manžetu i keramiku něčím namaž - stačí indulona a při nasazování dávej pozor , aby jsi vnitřek manžety nezhrnul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]