Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit ohledně wc. Předěláváme koupelnu a je tam záchod se svislým odpadem. Samozřejmě jsme daly pryč i dlažbu a budem dávat novou. No a odpadní roura je tak 5 cm nad podlahou.Jedná se mi o to, když tam dáme novou dlažbu, nový záchod stím svislým odpadem, tak jestli bude vše pasovat a bude to těsnit, popř jestli se to nějak silikonuje nebo je tam potřeba dát nějaké těsnění. Stímto záchodem nemám zkušenost,měli jsme záchod s odpadem bočním a u tohoto na to "nevidím" jestli to těsní atak, když je to nasazené na tom odpadu. Předělávat odpad se mi nechce, jsou dobré a stejně to nejde kvůli místu. Děkuji za rady
WC jsou s odpadem spodním nebo zadním, nikoli svislým nebo bočním.
Po dokončení podlahy (tedy i dlažby) jen trčící rouru odříznete přibližně zároveň s podlahou, vložíte těsnící manžetu rovnou nebo excentrickou a nasadíte novou mísu, nehledejte v tom žádný větší problém!
Předpokládám, že ze země kouká plastová trubka, nikoli litinová...
doplněno 19.01.14 18:40:@hudzi: pokud ze země bude koukat litina, zvolil bych trošku jiný postup a trubku na patřičnou výšku uříznul ještě před dlažbou. Jiskry z litiny by mohly dlažbu poškodit, museli byste ji pečlivě zakrýt, podobně jako obklady a ostatní předměty okolo...
Díky za radu. Doufal jsem, že vtom nebude problém, akorát jsem neveděl jak nato. Ze země vede plastová trubka-odpad. Ještě jednou díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.