Nejste přihlášen/a.
Klasické bílé umyvadlo v koupelně, plastový sifon s převlečnou maticí k odtokové trubce k výtokovému otvoru (děrovaný).
Začala protékat voda, nikoli z netěsnosti sifonu, ale spodem kolem otvoru v umyvadle, ve kterém je uchycena odtoková armatura : nejsem schopen povolit šroub, který je na nerezovém děrovaném krytu odtoku (kam se vkládá gumový špunt). Pravděpodobně se porušilo příslušné těsnění nebo silikon, ale já se k němu nemohu dostat.
Předpokládám, že ten šroub drží nejen ten děrovaný odtok, ale i tu spodní část na které je upevněna i odtoková plastová trubka končící v sifonu. Při odmontovaném sifonu se mi nedaří šroub uvolnit, protáčí se i s tou soustavou v otvoru a odtokovou trubkou. I když sevřu odtokovou trubku do hasáku, tak nejde tím horním šrobem povolit.
Dělám něco špatně? a existuje fígl na to jak ten šroub uvolnit bez destrukce?
Manželka mne prohání kvůli nutnosti kýblu pod sifonem - ale jsem v koncích.
Děkuji
Bez destrukce asi těžko, jedině zkusit nastříkat zrezlý či zanesený závit šroubu nějakým uvolňovadlem.
Šroub má hlavu v horní mřížce a závit ve spodní části výpusti, umyvadle je mezi těmito kusy vlastně jen sevřeno.
Většinou problém řeším uříznutím spodní části sifonu i se zašroubovaným šroubem nebo vyštípáním přepážek v horní mřížce, pak montuji nový sifon - ten lze sehnat do stokoruny...
Spodní část řežu většinou flexou. Pokud ji nemám po ruce, snažím se většinou vyštípat vrchní mřížku...
Nový sifon třeba tady...
Zdravím . Váš problém velice dobře znám. Z 90% to vyřežu ven a musím dát nový sifon. Jen málokdy se to povede např. WDčkem. Nejlepší na vyřezání jsou plastové vpusti - tam se to dá zvrchu cvikačkama na dráty.
doplněno 19.01.14 18:00:Pánové ,já neopisoval , jem mi chvilku trvalo než jsem našel brýle.
Ahoj. Pro odložení problému na jindy, by možná šlo naopak ten šroub v cedníčku trochu dotáhnout. Teda, pokud nic jiného nezlobí. Pokud se to musí rozebrat, možná že by šlo do toho cedníčku strčit delší tyčku na kontra a zase ten šroub povolit velkým šroubovákem. A buď půjde úplně za když ne, tak rozskřípat tu část s tou matkou v plastu. Pak by to mohlo jít vytáhnout nahoru. Nebo se to dá dole přeříznout všechno pilkou.Nejlépe ten šroub. Výběr možností je velký.
Vážení kolegové,
srdečně děkuji. Je to tak jak píšete, ještě před přečtením všech odpovědí jsem zkusil použít WD40 a jiné sajrajty, trápil jsem šroub dotažením a pak zpět - marnost nad marnost. Dosáhl jsem jedině jakéhosi vyviklání a tím větší netěsnosti, ven to ale nejde. Zítra tedy kupuji sifon nový, ten šroub asi odvrtám.
Děkuji za posilu.
Tak vše dobře dopadlo. Jen ta destrukce byla nad očekávání pracnější. Nový sifon má větší přítok (40 mm) a větší objem, takže i to by mělo být lepší proti zanášení.
A ten nový šroub jsem ošetřil teflonovou vaselinou a přitáhl s citem.
Děkuji za rady a pomoc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.