Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyhnat kunu?

Od: jara* odpovědí: 9 změna:
Dostala se nám do střechy baráku kuna, nevíte někdo jak ji vyhnat? Zkoušeli jsme už leccos ale nic nezabralo...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zkus tento postup:
Na kunu zaručeně zabírají i lidské vlasy (nejlépe mužské). Stačí je zavěsit někam, kde se kuna zdržuje, případně do cestiček kudy chodí a je to. Vlasy dejte do igelitové tašky, kterou hodně proděravěte nebo do punčochy. Vlasy seženete v kterémkoli kadeřnictví.
Anebo tento:
Kuny lze vyhnat nakladením chlupů z dravé zvěře, například rysa, které lze získat v ZOO. Kuny se již pak prý neukážou.

pepa2
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nedá se někde koupit nějakej ultrazvukovej odpuzovač? Určitě to existuje na myši, ale nevím jestli to opravdu funguje nebo je to jenom takovej tahák na peníze.
milan*

Zdravím.Kuna je problém i"požehnání".Vím z vlastních zkušeností,že nadělá hluk...a"nedělá".Na druhou stranu - pokud je v chalupě kuna, nejsou tam myši,které napáchají víc škody! m.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Taky jsem měl takovej problém, ale zjitil jsem kudy nám leze na střechu, tak jsem to tam přerušil a už asi bydlí jinde :)

kk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Znám trochu drsný způsob ja se zbavit kuny ,ale je 100%.Na dotyčné místo zavěste do 1 metru výšky rybařský trojháček na který naztražte uzenáče nebo makrelu.Kuna velmi dobře cítí tůto návnadu a nemůže na ni dosáhnout tudíž vyskočí a zasekne se.Ten příšerný jekot je možné nahrát do nějakého hororu.Rada je od nejmenovaného myslivce

z moravských končin.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Tenhle způsob je mírně rizikový, ale funkční. Sežeňte si trochu práškové síry (několik gramů), dejte do kameninové nebo ocelové misky na místo, dostatečně vzdálené od všech hořlavých předmětů a síru v nádobě zapalte. Hoří nizoučkým plamenem, takže nebezpečí požáru nehrozí. Nechte vyhořet, uvolňuje se kysličník siřičitý (pozor, je to nedýchatelný, jedovatý plyn!). Nejen kuny, ale ani ostatní živočichové Vám už na půdu nevkročí. Je lepší to ale vyzkoušet někde na volném prostranství, abyste viděli, jak síra hoří.
arafat

Zaručený návod, jak se zbavit kuny: pokud víme,že se tento velmi drzý tvor zdržuje na půdě, tak je třeba po trámech rozmístit plastickou trhavinu C4.Rozbušky pěkně s citem zapíchnou do C4 a protější konce(musí být dost dlouhé!) do elektrického odpalovacího zařízení, které je nutné umístit do bezpečné vzdálenosti od domu. Pak čekáme až kuna zaleze na půdičku, zatočíme kličkou a při slovech bay-bay zmáčkneme červený koflík.

Výsledek? Kuna fuč, střecha fuč (tchýně fuč, pokud jsme ji poslali na půdu pro sušený česnek )

Jinak stoprocentně zaberou sušené švestky do želez.Není to zrovna citlivé vůči kuně ale zabírá to.

kave
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Vyhnat humálně kunu snad ani nejde. Mám dům a zahradní domek. Na obou místech mám kuní rodinu. Když je chladno, spí v motorovém prostoru mého auta. Ničí zvukové izolace. Když tam dám něco pro ně zapáchajícího, vyhodí to a pak tam najdu třeba hlavu z uzenáče.

Není pravda, že je kuna noční tvor. Položil jsem si na terasu párky (odpoledne), otočil se, chvilku telefonoval a párky mi zmizely za zády.

Jediná možnost je si zvyknout. Před měsícem mi jedna spadla do poloprázdné nádoby na dešťovou vodu a utopila se. Je to k nevíře, ale bylo mi jí líto.

K.

Jedinou účinnou obranou je zaslepit jí všechny přístupově cesty do objektu. Prodávají se různé pachové či zvukové plašiče, jejich účinnost však není stoprocentní. Je také dost pravděpodobné, že když kunu z objektu nějak vyženete, po čase se tam vrátí či se tam nastěhuje jiná. Prostě je bezpodmínečně nutné uzavřít všechny, i ty nejmenší přístupové cesty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]