Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
Prosím o radu. Lepím vliesové tapety do malé umakartové koupelny. Podklad mám srovnaný, obroušený a odmaštěný.
Lepidlo jsem namíchal v poměru 1 l vody, vliesove lepidlo podle návodu a 250ml lepidla Herkules.
Tapety jsem si správně nařezal, ale při přirovnání k stěně jsem zjistil, že mezi přechody barvy na stěně tapeta mírně prosvítá. Problém je že tapeta je bílá se žlutými vzory.
Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti ale napadlo mě do lepidla přimíchat bílý primalex.
Prosím o radu jak by jste tento problém vyřešili.
Všem děkuji za odpovědi
Jirka
Pod tapetu podlepuji proužky tenkého papíru,který předtím nabarvím stejnou barvou,jako tapeta.Snažím se přitlačovat jednotlivé pruhy tapety do sebe.
JABRAKA
Díky za odpověď. Byla by to alternativa která by měla fungovat.
Co si myslíte o mém prvním nápadu smíchat lepidlo s Herkulesem s bílým Primalexem? Ptám se protože Primalex mám ve svém inventáři a nemusel bych investovat do další barvy.
Primalex není příliš vhodný do vlhkého prostředí. Smícháním lepidla s Primalexem můžete snížit jeho přilnavost a po delší době se to začne odlepovat. Na druhou stranu ušetříte kolem stovky za pixlu barvy. Vyberte si.
Skvělé vysvětlení. Moc díky.
Ještě jedna otázka, jak bude držet moje vliesová tapeta na tomto Balakrylu?
Balakryl drží na umakartu výborně, mnohem lépe než primalex. Z toho plyne, že tapeta bude držet také lépe. Na druhou stranu mám pochybnost ohledně samotné vliesové tapety. Neznám ji, ale protože jde v podstatě o netkanou textilii, neumím si ji představit ve vlhkém prostředí, například opakovaně postříkanou vodou ze sprchy. Podle mne to nebude dělat dobrotu a může se tam snadno uhnízdit plíseň. Spíše bych volil silnější omyvatelnou tapetu nebo třeba plastové desky se vzorem tapety.
Díky za rady.
Ohledně té tapety, čas ukáže jestli to byl dobrý počin.
Doufám že díky lepidlu Herkules bude dobře držet a jelikož se tapeta chlubí plně omyvatelnou vlastností, tak to snad nějaký pátek vydrží. Ještě jednou díky.
bílá tapeta se dá podmalovat bíou barvou,třeba barvou HET,ta bude držet dobře.Silikon v žádném případě,na něm by to nedrželo.Barvit se dá i ta HET barva,dokonce se dá nechat namíchat přesný odstín podle tapety.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.