Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zulova dlazba

Od: hanys® odpovědí: 4 změna:

zdravim,mam dotaz ohledne zulove dlazby.potrebuji cca 20m2 dlazby do vjezdu,kolega moudronos mi tvrdi,ze musim kostky klast do oblouku nebo se mi to rozjede.obrubniky budou.videl jsem nekolik fotek kde byla kladena normalne vedle sebe neb na vazbu.tak nevim.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

není podmínka klást kostky do oblouku. Navíc jestli s tím nemáte zkušenost, tak by to mohlo dopadnout katastrofálně,

Není problém klást kostky do vodorovných řad . Tady si hlídat, aby se kladky "na vazbu". Opět to není nutné, ale lépe to vypadá.

hop®
hodnocení

0x

Do oblouku se klade, aby nebyly křivé spáry, u těch oblouků se nemusí moc řešit, že každá kostka je jiná, opticky se to ztratí. Pokud budete mít dobře usazené obrubníky, nebál bych se toho...

marimac*
hodnocení

0x

Zdravím vás. Kostky můžete klidně pokládat vedle sebe, a na vazbu je dobrý způsob. Nejdřív položit obrubníky, nejlépe do betonu a pak teprve kostky. Křásně se tak zafiksují. Pokud položíte kostky bez obrubníků, opravdu se mohou při zátěži rozjet, především po okrajích.

hodnocení

musim to davat do sterku,do oblouku je to pry kvuli pevnosti,tak ted nevim.diky za odpovedi,budu jeste patrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]