Nejste přihlášen/a.
Zdravím všetkých,
Potrebujem poradiť s nastavením kotla model Protherm KTO 12 v.18. Na displeji mi zobrazuje tlak cca. 1.1 - 1.3 a podľa návodu by sa mal pohybovat medzi 1.5 a 2 Bar. Nie som si istý, ktorý ventil mám pootočiť, aby som zvýšil tlak na požadované hodnoty? Z návodu nie som o nič múdrejší, len viem,že sa to nastavuje pri teplote vody 30C. Posielam aj fotodokumentáciu a verím, že niekto mi s tým pomôžete.
Dopredu ďakujem
Díky všetkým za tip!
Ten tlak ste dedukovali správne, je ohreve je to 1,3 Bar. Voda sa podľa návodu musí dopúsťať pri 30C, tak si budem musieť vupnúť na 1/2 dna ohrev vody a následne to skúsim doplniť.
Ps. sú tam 2 zelené hadice s červenými ventilmi, tipujem správne, že ste mysleli tú na pravej strane.
Ahoj. K příspěvku bych přidal. Na fotu hore je nalevo přívod studené vody pro její ohřev jako TUV do kotle. To je ten ventil s červeným motýlkem. Ventil s malou páčkou s hadicí vede do dalšího ventilu s malou páčkou, co je přidán na výtlak topení a zase je tu samozřejmě s hadičkou. Oba se otvírají pouze při připouštění a napouštění. Někdy se to připojuje napevno plastem se šroubením. Při tom připouštění se nemusí vypínat teplá voda TUV na půl dne. Stačí vypnout na chvíli vytápění až poklesne vytápěná voda a pak nebude hrozit nějaké prasknutí výměníku v kotli. Ta trubka s ventilem s velkou páčkou na spodním fotu by mohl? být přívod TUV k výtokům. K umyvadlu, vaně, dřezu, k pračce či jinam. Ale, má to filtr a tak to asi bude spíš spátečka k čerpadlu. Je to trochu zmatečné. S jistotou se ty rozvody rozpoznají po zatopení. Teplá bude vývod, spátečka chladná a po chvíli se ohřeje taky. Teplý vývod pro TUV se taky ohřeje při puštění vody z nějakého kohoutku. Malůvka v návodu ke kotli to jistí. Teda většinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.