Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
Prosím o radu jak snížit podhled v malé umakartové koupelně, abych zakryl nevzhledné mezery pod stropem.
Největší mezera má tři centimetry.
Velice se mi líbí stropní kazety, ale ty se většinou prodávají pouze v tloušce 10mm a i když použiji stropní lišty, tak tu mezeru nezakryji.
Měl jsem v plánu mezi trop a stropní kazety dát obyčejný 2 cm polystyren, ale podle toho co jsem četl, tak hrozí plíseň.
Zajímá mě jak byste tonto problém vyřešili.
Předem děkuji za vaše rady
Jirka
Co to takhle udělat ze sadrokartonu(zeleného) podhled 5cm,jenom se bude muset vyřešit dilatace protože se muž stát že se bude jádro hejbat a bude to praskat - udělat na krajích širší spáru a vyplnit pužnym tmelem nebo použít ozdobné lišty z polišes tim že se přidělá jenom na svislou stěnu a na stropě bude na volno aby se to mohlo hýbat.
Jak píšou "kolegové" - buď udělat podhled nebo tam dát tu lištu. A nebo to zapěnit, zaříznout a dát na povrch lepidlo (na obklady) a přetřít (a ještě předtím "nahozením" lepidla si tam dát pásku, aby to bylo "rovné" a nevypadalo to blbě). A nebo koupit nějakou plastovou lištu (naprosto obyčejnou 1 mm silnou, třeba 5 cm širokou - takový "pruh") a to k té zdi přilepit a zakrýt tím tu mezeru.
Děkuji všem za odpovědí. Širší lišta vypadá jako dobrý nápad a můj problém by měl vyřešit.
Každopádně strop vypadá strašně, takže bych tam rád dal ty stropní kazety v tloušťce 10 mm a na to pak ty lišty.
Měl bych ještě dvě otázky.
1. Musím strop ještě nějak ošetřit, aby tam nevznikala plíseň?
2. Stačí stropní kazety bodově přilepit silikonem?
Ještě jednou děkuji za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.