Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se říká kozímu masu?

Od: bohemica* odpovědí: 7 změna:

Maso z ovce a berana (skopce) je skopové. Z jehněte je jehněčí, to je jasné.

Ale slyšela jsem říkat kozímu maso také "skopové" a to se mi nějak nezdá!

U nás jsme prostě říkali kozímu masu kozí maso nebo event. kůzlečí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x
Podle typu pry patri take mezi skopove, vyzaduje i podobnou "kuchynskou" upravu jako maso z ovce. Nedavno jsem o tom debatoval s jednim profikuchasem.
doplněno 16.01.14 21:08: *profikucharem...

plechacek*
hodnocení

0x

Podle mě to jiný název nemá

vis*
hodnocení

0x

Je to, jak pravíte: kozí maso je kozí, v žádném případě není skopové.

doplněno 16.01.14 21:50:

Dodatek - hlavně bacha na maso z kastrovaného kozla.

humbucker*

Ahoj. Byl jsem přítomen pečení - točení kozla. Proboha, to byl smrad. Jak to ti lidé mohli žrát. Sice jsem se jenom koukal, ale měl jsem pomoct ten rožeň přenýst s tím CAPem někam na stůl k naporcování. Ten smrad nešel ani omejt, ani přestříknout pičifukem. Tohle už nechci nikdy zažít. Tak na to bacha.

doplněno 17.01.14 16:24:

Usko, vím co jsem cítil. Ten kozel smrděl jako CAP. Chci věřit, že ti příbuzní věděli, co dali točit. Naštěstí mi tenkrát brácha řekl. TO nechte! Pro vás mám něco lepšího. A pozval nás na perfektní pečené skopové.

uska*

Maso z kozla kastrovaného nebo nekastrovaného nesmrdí. Podmínka je porážka mimo období namlouvání koz.

hodnocení

0x

Upravuje se jako skopové, ale je to maso kozí, z kůzlete- kůzlečí.

doplněno 16.01.14 21:59:

jéje, tedˇ čtu, že podobnou odpověď napsal Hop.

zabu
hodnocení

0x

Můj děda tomu říkal kozina, a maso z kůzlete bylo kůzlečí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]