Nejste přihlášen/a.
Maso z ovce a berana (skopce) je skopové. Z jehněte je jehněčí, to je jasné.
Ale slyšela jsem říkat kozímu maso také "skopové" a to se mi nějak nezdá!
U nás jsme prostě říkali kozímu masu kozí maso nebo event. kůzlečí.
Je to, jak pravíte: kozí maso je kozí, v žádném případě není skopové.
doplněno 16.01.14 21:50:Dodatek - hlavně bacha na maso z kastrovaného kozla.
Ahoj. Byl jsem přítomen pečení - točení kozla. Proboha, to byl smrad. Jak to ti lidé mohli žrát. Sice jsem se jenom koukal, ale měl jsem pomoct ten rožeň přenýst s tím CAPem někam na stůl k naporcování. Ten smrad nešel ani omejt, ani přestříknout pičifukem. Tohle už nechci nikdy zažít. Tak na to bacha.
Usko, vím co jsem cítil. Ten kozel smrděl jako CAP. Chci věřit, že ti příbuzní věděli, co dali točit. Naštěstí mi tenkrát brácha řekl. TO nechte! Pro vás mám něco lepšího. A pozval nás na perfektní pečené skopové.
Upravuje se jako skopové, ale je to maso kozí, z kůzlete- kůzlečí.
doplněno 16.01.14 21:59:jéje, tedˇ čtu, že podobnou odpověď napsal Hop.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.