Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění dřeu od vodního kamene

Od: bubulinek odpovědí: 14 změna:

Prosím o radu,jak účině vyčistit kuchyňský dřez Schock s povrchovou úpravou Lava CRISTALITE granit od vodního kamene.Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No pokud nepomůžou zázračná čistidla z reklam v televizi které i z kouřového skla udělají čiré zkusil bych třeba horký roztok kyseliny citronové.

jan*

Kyselinu citronovou v koncentrované podobě určitě nepoužívejte , je to drahé a výsledek je diskutabilní a může vést k poškození dřezu. Osvědčený návod už jsem napsal na konci diskuze

luc*
hodnocení

0x

Já bych zkusila obyčejný ocet. Ten rozpouští vodní kámen spolehlivě. Nanést, nechat několik minut působit a pak třeba houbičkou vyčistit. Nevím co je to za úpravu dřezu, jak píšete, snad to není něco moc citlivého, že by tomu ocet uškodil.

murka*
hodnocení

0x

Nevím jak u Vás, ale já čistím odpady prdopečem a trochu octa. Proplachnu vařicí vodou, dám prdopeč zaliju trochou octa a nechám vyšumět. Pak opět vařicí vodu. Pokud máte vodní kámen na povrchu, tak sůl na houbičku a trochu octu a houbičkou vyčistit. Sůl a nebo ocet ždnému materiálu nemůže uškodit..

slonbonjohn*

Co je to prdopeč?*sok*

murka*

Prdopeč je prášek do pečiva

mic*
hodnocení

0x

Máteli zájem,mohu Vám za poštovné poslat malý vzorek detergentu pro odstraňování vodního kamene. Je na bázi kyseliny fosforečné.Jedná se o šetrný profi čistící prostředek s dezinfekčními účinky.Jediné na co nelze použít jsou vápencové plochy.

slonbonjohn*

S tím detergentem bych byl opatrný, vápenné materiály to vyžírá dokonale - kapka na beton a je po něm. Ten dřez má v názvu granit, což je žula, ale neznám její složení. A také nevím, jestli je dřez z tohoto materiálu nebo je to jenom dekor.

mic*

No to se pletete.Kapka na beton a je po něm? Ha ha.Beton vyběli.Jinak nic.Cca po roce se zbarvení betonu vrátí zpátky. Používáme ho běžně na obklady,plastové plochy,na vodovodní baterie.Stačí nanest rozprašovačem.Chvilku počkat a oplachnout vodou.Dokonale čistí spáry mezi kachlíky.Na vápenci narušuje povrch.Jedná se o velica kvalitní prostředek s tech.listy.Jinak zmíněná kyselina fosforečná je jen jedna část složení prostředku.Pokud zmíněný dřez je tak náchylný k používání kyselých látek tak je na...Vodní kámen totiž narušíte kyselým prostředím.Podle mne se jedná o imitaci přírodního materiálu.

slonbonjohn*

S přípravky s obsahem kys.fosforečné na odstranění vodního kamene mám jisté zkušenosti a proto vím, co dokáží s betonem. Na obklady,plastové plochy,na vodovodní baterie apod. prosím, ovšem dost záleží na koncentraci a následné neutralizaci. Mohu požádat o odkaz na váš přípravek?

martini*
hodnocení

0x

Mně se osvědčila fixinela na vodní kámen, stojí pár korun

jan*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Ve většině míst u nás je velmi tvrdá voda , proto se zvláště na tmavých dřezech někdy objeví vodní kámen.

Máte štěstí , že máte skutečně značkový granitový dřez . Dám Vám nyní obecný návod jak vyčistit jakýkoli dřez Schock do nového vzhledu.

A věřte , že to funguje a stačí drsnější strana houbičky .

1. odmastěte - jakýmkoli saponátem / opláchněte

2. kámen odstraňují skvěle prostředky na vodní kámen v koupelně , nebo jiné prostředky na bázi např octa. / nechte i působit...

3. Případné fleky od potravin atd. - /u originálních dřezů Schock určitě nejsou neodstranitelné / výborně je odstraní např. nejlevněji Bref Power desinfection . Tento prostředek nebo Cilit Bang desinfection pak doporučuji i pro běždou údržbu např 1x za týden. 2min působení a dřez je jako nový.

To vše však platí pro originál Schock dřezy!. Pozor je zde spousta dřezů co se prohlašují za granitové a je to bůhví co. Tam bych za výsledek moc nedal.

jan*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Ve většině míst u nás je velmi tvrdá voda , proto se zvláště na tmavých dřezech někdy objeví vodní kámen.

Máte štěstí , že máte skutečně značkový granitový dřez . Dám Vám nyní obecný návod jak vyčistit jakýkoli dřez Schock do nového vzhledu.

A věřte , že to funguje a stačí drsnější strana houbičky .

1. odmastěte - jakýmkoli saponátem / opláchněte /osušte

2. kámen odstraňují skvěle prostředky na vodní kámen v koupelně , nebo jiné prostředky na bázi např octa. / nechte i působit...

3. Případné fleky od potravin atd. - /u originálních dřezů Schock určitě nejsou neodstranitelné / výborně je odstraní např. nejlevněji Bref Power desinfection . Tento prostředek nebo Cilit Bang desinfection pak doporučuji i pro běždou údržbu např 1x za týden. 2min působení a dřez je jako nový.

To vše však platí pro originál Schock dřezy!. Pozor je zde spousta dřezů co se prohlašují za granitové a je to bůhví co. Tam bych za výsledek moc nedal.

budulinek*
hodnocení

0x

Děkuji Vám za všechny rady a jelikož máme vodu z vlastního vrtu velmi železitou,tak uvedené čistící prostředky nepomohly,poslední poukus byla houbička + jemný real,což jsem se nejprve bála že dřez podřu ,použila jsem raději VILEDA co nepoškrábe a opravdu s kladným výsledkem,sice dřina ale stojí za to!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]