Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám pračku Snaigé s bočním otvíráním. Pračka doprala cyklus, dokonce jsem i zaslechla ťuknutí pojistky, že mohu otevřít pračku. Víko bohužel nejde otevřít a já tam mám prádlo. Pootočením knoflíku programátoru začnou červeně blikat obě kontrolky.
Poradíte mi, jak dostat prádlo ven? Je to vážná porucha?
Děkuji za rady.
Kdyz se pootocenim knofliku neco rozblika, coz by asi nemelo, netypoval bych to hned na ulomenou zaklapku.
Ta by mela byt elektronice tak nejak jedno.
Co nejaka detska pojistka. Nemohla ste ji omylem nejak aktivovat? Takze pracka nereaguje ani na pokyny knofliku.
Zkus prohledat a pročíst návod k pračce.
Je možné že tam bude popsán způsob jak nouzově pračku otevřít.
tak to bych viděl na ulomený plast toho otvírátka. Asi před 1/2 rokem se nám to stalo také.
Pračka se musí odshora otevřít. Takže vypnout ze zásuvky! Když bude muž kutil tak to otevře,snad. Odstranit horní víko a zanořit ruku k zámku pračky.A pak opatrně zobáček zámku odpáčit smětem od vnějšího plechu. Jde to dost ztuha. Ale pokud není nikdo kdo si troufne, tak jedině servis. To zavírání stálo na AEG 600,-bez montáže. Zak si připravte korunky.
doplněno 16.01.14 13:56:jsem to asi nenapsal správně, páčku tlačit směrem k oknu plnění..
111 - Pračce nedávno skončila záruční doba. Dva dny manžel nebude doma, takže mi to nemá kdo udělat. Za tu dobu bude prádlo chytat možná plíseň. Na servis se také dlouho čeká a já nechci do pračky s kterou nejsem spokojená investovat peníze na opravu. Nevím, co dál, snad vylomím dvířka.
tak to se ti jen tak nepodaří, já rozebíral jen ta dvířka, abych se dostal k výměnětoho plastu 2 dny. Nebjsem se bál, že něco praskne. To je pěkně fest. Když né manžel, tak buď servis nebo soused. Když řekneš zaseklá dvířka tak ti někoho pošlou hned. Alenení na co čekat. Volat je třeba co nejdříve.
Možná je to hloupý nápad, ale pokud si na to popsané násilné otevření pračky sama netroufnete, a pokud se dá nastavit program a pračku spustit, tak by se tomu zplesnivění prádla dalo předejít tím, že by se zapnulo třeba máchání několikrát za den - do té doby, než by přijel manžel domů, pračku otevřel a prádlo vysvobodil.
alieta - Program se nedá nastavit žádný. Blikají obě kontrolky u programátoru - start i konec. Nejde nic nastavit a hlavní vypínač se nerozsvítí.
no jasně, je to pro servisáka, tak ti to nebudou věšet nanos.. to prostě jinaknejde. Není k tomu žádný přístup zepředu..
doplněno 16.01.14 14:00:no víko má šroubky, a pak se většinou posune dopředu a znásledně zvedne..
doplněno 16.01.14 14:24:už jsem vyčerpal 5 odpovědi, mohu jen doplňovat...
Ještě mne napadlo toto:
Vypni pračku z elektriky (vytáhni přívodní šňůru!).
Potom vem nějakou dlouhou tkaničku nebo třeba vázací drát a zkus ho nasadit mezi plech a dvířka.
Vem si rukavice (aby ses nepořezala) a drátem tahej směrem k pantům bočního otvírání. Přitom někdo druhý může dvířka přitlačit (aby se západka odlehčila) a pak zkusit vytahovat a tím otevřít.
Nevím jestli to bude fungovat, ale pokud si na troufneš, tak to zkus.
Nemáte náhodou zapnutý dětský zámek?
Podívejte se do návodu k obsluze. Pro typ... je uvedeno, že stiskem tlačítek 1 a 3 se aktivuje dětský zámek, který by se ale po skončení pracího cyklu měl sám deaktivovat. Takže to tím asi nebude a podle pokynů v kapitole 9 v návodu obsluze byste měla zavolat servis.
Zdravím . Já bych asi prvně na chvíli vytáhnul šňůru ze zásuvky a snažil bych se tak restartovat program. Pokud by se zámek nechytl , tak zkusit nastavit nějaký krátký program , jestli se to znovu uvolní. Také bych zkusil vzít za ,,kliku " a při otvírání tlačit ještě na různé směry ( dovnitř pračky , nahoru , dolů a tak pod. ) Přeji hodně zdaru .
Vážení a milí rádcové.
Děkuji vám za všechny rady. Vyzkoušela vše možné i nemožné, i vaše rady, ale neporadila jsem si. Sítko u čerpadla bylo úplně čisté, ani vytažení šňůry ze zásuvky nepomohlo. Nakonec jsem zavolala domu na pomoc manžela. Po delší době se mu podařilo dvířka vypáčit tak, že uvolnil rám a vyndal sklo. Prádlo jsem už pověsila, takže se mi moc ulevilo.
Dvířka poskládal do původního stavu a nyní jdou i dokonce otvírat. Sklo na dvířkách u západky bylo mírně obroušené, tak snad v tom byl problém. Pračku si raději koupím novou, nenechám jí opravovat. Ještě jednou děkuji. Brunecová
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.