Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na střechu pergoly

Od: cica* odpovědí: 5 změna:
zdravím
nevím jestli dít toto na střechu stavebniny-zemas.cz/... nebo toto stavebniny-zemas.cz/... a nebo toto stavebniny-zemas.cz/... mám pergolu 6 na 3,50 jde mi i o kvalitu i cenu ta se tu liší na těchto metrech v řádů i tisíc. taky nevím aby ty hladké neprosvítaly (nepálilo mi tam slunce)
doplněno 15.01.14 19:25: 7 276,00 Kč-
Guttagliss, prosvětlovací, deska, polykarbonátová, suntuf-jemné krupičky
3950-
PROSVĚTLOVACÍ DESKY / Prosvětlovací desky PVC trapéz
6 962,00 Kč-
Guttagliss, prosvětlovací, deska, polykarbonátová, suntuf-hladká
takže mám rozdíl i 3300 kč takže nevím jestli s eto vyplatí

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hubas*
hodnocení

0x

Zvažte, zda-li opravdu potřebujete průhlednou krytinu. Tak dlouho jsem vybíral průhledný plast, až jsem koupil trapézový plech s povrchovou úpravou a jsem spokojený, světla je pod střechou i tak dost a v létě se tam "nepeču". Plech nekřehne, nepraská pod sněhem ani kroupy mu nevadí. Kdybych použil silnější hranoly, zcela jistě bych dal tašky, možná sem tam nějakou skleněnou...Má rada je sice cesta jiným směrem, ale třeba Vám to pomůže. Ono zkloubit levně a kvalitně je někdy opravdu cesta jiným směrem...

cica*
hodnocení

díky za nápad.Už jsme se ale nejspíš rozhodl pro ne plast ale pro polykarbonát.dražší ale 30let životnost,záruka na kroupy 10let, bezúdržpové, pěkně to vypadá a tak myslím asi to
myse*

my máme dutinkové sklo - polykarbonát... prootže máme na terasu dvoje francouzské dveře - potřebujeme v zimě světlo, v létě spíše stín...

Přes léto dáváme na střechu rákovosovu rohož, je to příjemně rozptýlené světlo a sluníčko nepeče... na zimu smotáme a máme zimní sluníčko i v obýváku. V případě, že bychom měli plnou střechu (tašky, plech) byla by v obýváku tma jako v jeskyni...

Po střeše se dá s opatrností chodit (našlapovat na trámy, ne doprostřed). Jen doporučuji zvážit sklon střechy - spíše větší, aby lépe sjížděl sníh...

cica*
hodnocení

zdravím,musím tam dávat latě?krove 12x14cm 83cm od sebe střecha bude polykarbonát

Co na střechu pergoly
laik*
Na takovouto vzdalenost (85cm) ma ten polykarbonat nosnost xnad jen neco kolem 60kg/m2 (podivej se do jeho listu parametru). Zalezi, kolik snehu tam u vas mate. Nevim, jestli nejaka norma nevyzaduje urcitou minimalni nosnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]