Nejste přihlášen/a.
zdravim,mam cerstve polozene podlahove palubky a vubec netusim cim je mam osetrit.muzete mi prosim nekdo napsat zkusenosti?diky hanys
Klasické, dřevěné palubky? Několik let žádný nátěr, nechat je přírodně pozvolna vysušit. Když na čerstvé i když uměle vysušené dřevo dáte PVC nebo nějakou pro vlhko nepropustnou podlahovinu, vlhko se pod ní na palubkách vysráží, mohou zmodrat nebo zčernat nebo i hnít. Také žádný uzávěrový nátěr dvousložkovým lakem. Dřív se dřevěné podlahy (prkna, vlysky, parkety, palubky) drhly normálně vodou s mýdlem a kartáčem (v hospodě) nebo se napouštěly voskem (taneční sály), nebo tak zvaným hydrovoskem (oblíbený býval žlutý, bezbarvý nebo kupodivu i červený), který se pak ještě rozlešťoval kartáčem buď v ruce, nebo měl poutko na vložení nohy a leštilo se nohou, v kasárnách na vojně tak zvaným "kombajnem", což byla těžká bednička s dlažebními kostkami, připevněná na dlouhou násadu jako od lopaty a na dně bedničky byly přišroubované kartáče jeden vedle druhého do velké plochy.
Pokud chcete podlahové palubky zakrýt, tak dobrým propustným kobercem, buklákem, možná jekorem nebo kovralem bez pogumování spodní plochy, apod.
Používám tungový olej nepatrně naředěný pomerančovým olejem. Pokud koupíte už připravený roztok, bude mít málo sušiny, tedy zaplatíte mnohem více. Projděte si web, třeba vás zaujme i jiná kombinace.
Tak jsem dnes koupil sokratest lazurit forte . Je to modifikovaný lněný olej , ředí se to vodou . .Akorát s odstíny a uv filtrem . V obchodě tam mají čistý a pak vám přimíchají odstín co chcete . Paní mě přidala více pigmentu ,protože se mě to zdálo málo výrazné .Jsu zvědav . Samozřejmě fermež je za poloviční cenu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.