Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únosnost příčky z Ytongu 75

Od: dotmar odpovědí: 7 změna:

Potřebuji vyzdít příčku mezi koupelnou a kuchyní, na které budou v kuchyni zavěšeny skříňky kuchyňské linky. Vzhledem ke stísněným poměrům bych chtěl využít tl. zdiva ytong 75 mm. Ze strany koupelny budou obkladačky a v kuchyni běžná minerální omítka na perlince. Dotaz - unese mi tato příčka skříňky kuchyňské linky?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Raději bych dal ytong 10cm, je to jistější, a oželel bych ty 2,5cm volného prostoru...

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím. Stavěl jsem bytové jádra jako firma a ze 7,5 nebyl problém. Podotýkám , že zákazním měl někdy i projekt v kterém byla 7,5 uvedena. Bytových jader je několik typů , U nás je to mezi kuchyní a koupelnou tak , že stěna je dlouhá asi 2,5m a to na ni navazuje ještě kolmá příčka mezi koupelnou a wc , tak že čistá stěna je asi 1,6 m dlouhá. Neměla by být ale po celé délce ,, přeříznutá " drážkou na odpad. Zavěšení kuchyňské linky je namáhané hlavně na střih. Jednou jsem měl problém s paní domácí o nosnosti horních skříněk , tak jsem vzal žebřík a na ty skříňky jsem si lehnul ( 82 kg) potom pochopila. ( já mám na baráku na 7,5 pověšený 125 bojler )

Kupujte ytong tam , kde je schovaný pod střechou. Pokud na to nespícháte , nechte stěnu po postavení trošku proschnout. Používejte penetraci a flexi lepidla . Pokud budete opravovat stávající omítky nezapomente pořádně oškrábat a pod novou fajnovou použít spojovací můstek.

athenaise*

Instalater má pravdu, před třemi lety nám dělali příčky v bytě zcela nové a asi tak dlouhé jak poukazuje Inst. Máme na tom zavěšenou dokonce linku z masivu a linka je plná nádobí. A nic se zatím nestalo. Jen podotýkám, že odpadem je příčka přeříznutá asi do 1/3. Tak stavění zdar. A.

hodnocení

0x

přesně jak píše kolega hop 2,5 cm nepoznáte na prostoru, ale sílé stěny to poznáte určitě, nebudete se bát, že vám spadnou skříňky a mezi cihlou 7,5 a 10 cm zas není takový finanční rozdíl

jezevecmoudry
hodnocení

0x

Tak jestli to budou skříňky z nepříliš tlusté dřevotřísky a nebudeš do nich dávat štosy talířů, tak nejspíš jo, ale jak už tu bylo řečeno, volil bych Ytong 10 cm...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ty zdi to asi mají možnost unést. Ale na co je dobré si dát pozor je to, z čeho jsou udělány kolíčky pod poličkami na kterých leží nádobí. Ty plastové se někdy rády střihnou a potom to vše letí ve skřínce dolů. Takže, aspoň hliníkový kolíčky a těžší nádobí na spodní, nejnižší poličku.

hudzi*
hodnocení

0x

Nosnosti bych se nebál, ale s 10 se vám bude podstatně líp dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]