Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký postup při zateplení?

Od: humbucker* odpovědí: 7 změna:

Ahoj. Měli jsme se sousedama dohad ohledně provedení zateplení staršího cihlového domu. Velkou čelní stěnu okopali až na cihlu a i do spár. Čekal jsem, že to zaházejí aspoň do jádra a ti matlové to zalepili a přikotvili polišem 10 cm, zaperlinkovali a zase zatáhli lepidlem. Měl jsem názor, že tu zeď měli zpevnit tím nahozením. Taky by přibyla vrstva izolace. Jaký na ta provedení mají názor místní odborníci? Mám pravdu já?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

humbuckere, omlouvám se, ale určitě nemáte pravdu. Není jediný důvod, proč by nahazovali stěnu maltou. Zpevnění stěny maltou je mýtus. Co se zpevní? Pevnost cihly, která je mnohem větší jak malta? Lepidlo má lepší pevnost. Vrstva malty na zdi nemá skoro žádný tepelný přínos. Pracnost a cena je mnohem vyšší..

Nebyli to matlalové, ale řemeslníci.

hodnocení

1x

Můj názor je, že vzduch pod EPS izoluje lépe než jádrová omítka a pokud je to dobře nalepené, bude to OK.

Jsem zvědavý na názory dalších.

hodnocení

0x

naprostý souhlas s Milanem, netrapte se tím máte to udělané tak jak se to dělá, Mě to dělali taky tak.

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím s Milanem, není důvod nahazovat pod EPS a také se to nedělá! *palec*

hudzi*

Dohazovat nemá smysl, to víme a na tom se tu všichni shodneme. Spíš je otázka, jestli bylo nutno to celé osekat? V jakém stavu byla původní omítka?

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Děkuji za přínosné odpovědi na mou otázku. Můj názor na věc vycházel z toho, že ta zeď byla dost vopelichaná a ty spáry mezi cihlami byly dost hluboko vyškráblý. Ty poliše nebyly lepený v celé ploše, ale jen na pár místech a kotvený dlouhými plastovými hmoždinami. Když se ta zeď nebude pod tím polišem sypat dál a dělat tím nějaké potíže, asi není co řešit. Ten třípodlažní dům není můj, jen jsem ho takhle použil pro vznešení dotazu. Trošku mě vadí, že po konečné operaci je dost poznat, kde mělo lešení podlahu a kde bylo kotvený. Tohle je viditelné na více stavbách. Možná, že by ten, kdo téhle problematice rozumí, by na tom našel nějaké vady. Já jsem to tak z blízka neprohlížel a nevím všechno. Tak snad to mají majitelé, za své investované peníze takové, jaké to chtěli mít. Jinak- díky.

@humbucker,

Polyš musí být minimálně lepený po obvodě desky, minimálně 40% povrchu plochy desky Pokud je vidět, kde byla podlaha lešení, je třeba uplatnit reklamaci. (jedná se o konečnou povrchovou úpravu?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]