Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz. Mám v pronájmu nebytové prostory v panelovém domě v prvním patře. Tyto prostory mají i samostatný vchod z ulice. Jenže přímo před vchodem mi parkují lidi z baráku (není to ani 1m od vchodu), takže ani skříň či nábytek nemohu nastěhovat. Existuje nějaký paragraf na parkování takhle blízko u vchodu?
Ahoj. Nemohu si pomoct, ale vchody do domů nebo objektů by měly zůstat volné. Minimálně pro přístup hasičů, zdravotníků a jiné technické pomoci.
Ano, s tím souhlasím, bohužel je to ponecháno jen na ohleduplnosti řidičú, a té se na našich silnicích spíše nedostává.
Já bych sehnal žlutý sprej a nějaké kartony na šablonu a v nestřeženém okamřiku bych tam stříkl žlutý kříž. Na stopro by to asi nepomohlo, ale trochu snad ano.
Ahoj. Magdone, o to se ani moc nesnažím. Když jedu do centra a netáhnu nic s sebou, tak auta nechávám na Černém mostě. U nás na spuchlé vsi se dá parkovat skoro kdekoliv. Jen měšťáci nemají rádi parkování na chodníku. Teda v centru. Když před vchodem očekávám tlačenici, tak předjedu se skutečnou popeplnicí a zabírám místo. Většinou to pomáhá.
paragraf, čili opora v zákoně na to není, ale jestli potřebujete stěhovat nábytek, dejte před vchod např. 2 židle a mezi ně provázek s cedulí "Prosím neparkovat - stěhování, dne toho a toho, hodiny od-do" - jistě to sousedé pochopí... a pokud tam není vůbec nikdy místo, abyste tam mohla ty židle dát, tak bych dala v předstihu ceduli na vstupní dveře, znění např. "prosím neparkujte před vchodem, stěhování, tehdy a tehdy, děkuji a jméno"... u nás to funguje
Je pravda, že je to místo od místa různé. Tady jsme měli před panelákem cca 3 m trávník a potom chodník. Protože rodiny zde bydlící mají pro každého člena rodiny auto, je logické, že parkovacích míst je málo. Tak se na schůzi odhlasovalo, že se pod okny zruší trávník i chodník a skutečnost je teď taková, že se parkuje přímo 1 m pod okny. Nemohli jsme nic dělat, hlasovali jsme sice proti, ale jako jediní v domě nemáme auto, takže nás převálcovali. Jediná "výhoda" je snad ta, že bydlíme v 7.patře a ty výfuky a hluk z ranního startování nemáme hned z první ruky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.