Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler a nájemní smlouva

Od: 1mirda2* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.Máme od města Brna nájemní byt.Ve smlouvě máme že nesmíme dělat stavební úpravy ani jiné podstatné změny.Jinak nám můžou vypovědět smlouvu.Chcem si dát svůj bojler na teplou vodu na sprchování ostatně na nic jiného ji nepoužíváme.Platím za kubík zálohu 500kč což je palka..Montáž bojleru není stavební úprava jelikož trubky povedou po zdi a ne ve zdi.A je do el zásuvky Ariston Velis80L.Takže problém se zásuvkou a jištěním odpadá.Jen by se na baterce udělala odbočka studené a spět na baterku na teplou.Zavěsilo se to a hotovo.Musí mně nutit odebírat teplou vodu.A nebo mně můžou dát výpověd.Domnívám se že když uzavřu vodu v šachtě a nespotřebuji ani litr teplé je to jen moje věc.Takže musím to hlásit nebo ne.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím, že nemáte úplně pravdu.

Vy sice budete mít nulový odběr teplé vody na vašem vodoměru v bytě, ale to není jediné, co platíte. Svým určitým podílem platíte například i ohřev té teplé vody, například v domovní kotelně a další věci a těch položek je nejspíš i víc - nejsem zrovna v tomto zcela kovaný. Prostě samotný odečet na vodoměru je jedna část platby za teplou vodou, ale celková platba se skládá z vícero částí a ty zaplatíte tak či tak.

Doufám, že se nemýlím, ale informovanější mě jistě doplní nebo opraví.

A jinak k vašemu nápadu s bojlerem - nezmiňujete se, jakou máte vymyšlenou velikost bojleru, ale u větších kousků je určitě lepší uchytit ho tzv. skrz zeď, v každém případě bych byl při věšení bojleru pečlivý. Díky ohřevu Vám vzroste (celkem markantně) odběr elektřiny, bojler samotný taký není zadarmo a navíc není věčný. Důkladně si vše spočítejte.

hodnocení

1x

Mirdo, něco je nejasné a tuším že píšete z neznalosti.

Nevěřím, že platíte 500Kč za kubík vody. Nevěřím.

Klidně si můžete koupit boiler, položíte si ho jako skříňku na zem, (nikde není napsáno, že musí být na stěně), připojíte ho k vodovodu, třeba na pračkový vývod, pohyblivým přívodem, hadičkou opletou. Vývod rovněž hadičkou napojíte na pákovku. Toť technicky je toto možné.

Jen mne udivují Vaše návrhy a výpočty. Čím budete ohřívat vodu a jakou sazbou?

zabu
hodnocení

0x

500kč za m3 je zhruba dvojnásobek skutečných nákladů na kubík teplé vody. Něco není v pořádku.
Bohužel nelze to udělat načerno, bez vědomí majitele. Zásah do rozvodů vody, by mohl považovat za nežádoucí stavební úpravy.

hop®
hodnocení

0x
Vyvod z vodomeru odsroubujte a zaslepte jak vodomer, tak i odvod. Bojler pripojte na prackova prodlouzeni pod nastennou bateri, mozna je budete muset vykuchat, nekdy jsou v nich sitka a zpetne ventily. Problem by byt nemel...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Těch 500 asi není za kubík? To je záloha do vyúčtování. To ten boiler budete krmit vysokým tarifem? Na zřízení nočního se bude muset doplnit dvoutarifní elektroměr, spínací hodiny a rozvod od toho. Tohle máte vyřešený po finanční stránce?

doplněno 14.01.14 19:20:

Základní cena za obě vody by měla být v platném ceníku x spotřebované kubíky. Nižší náklady jdou docílit šetřením při spotřebě teplé vody.

1mirda2*
hodnocení

Jde o to že na dřívějším bytě jsme platily 900 zálohu na teplou+další na teplo..A doplatek byl 17000kč za rok.Důvod barák mněl el.kotelnu která se 5x deně čistila tak obsah nádrže vypustila do kanálu.Tyto kotelny jsou v ČR jen 3.Tenkrát jsme koupily ten bojler Ariston velis a hle vracely nám 11000kč.Nerad bych se takového překvapení dočkal i tady.Je tu u baraku plynová kotelna.Ale nevím kolik to tu vyjde.Jsme jen dva.

1mirda2*
hodnocení

Ty propočty nám daly na předchozím bytě.Tak to bylo.Vodu teplou chcem jen na sprchování .Pračka,konvice ,atd to má svoje ohřívače.Prostě se mně nechce platit 500 to je moc.Vodné stočné atd to beru ale 500.kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]