Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o radu.
Stavíme novostavbu, rozvody topení máme v PEX trubkách, radiátory a pouze v koupelnách podlahovky (přes zpátečku).
Bojler bude připojen na kotel.
Bude se topit dřevem a posléze pelety kotel Atmos DC 25s.
Jedná se mi o zapojení celé sosustavy jelikož sem si pozval 3 firmy na topení a každá říká něco jiného.
1). Jeden z topenářů mi radí zapojení kotle jen s trojcestným ventilem a 1. čerpadlem na zpátečce. - malý a velký okruh aby se vracela ve zpátečce teplá voda.
2) Druzí mi radí zapojení kotle s termo ventilem, bez ladomatu prý je na nic 2 čerpadla ale s akumulační nádrží 1000l.
3) A třetí mi rádi zapojit to tak jak doporučuje výrobce kotlu ale táké bez ládomatu.
Tak vůbec nevím. Nejde mi o peníze ale oto aby to fungovalo.
Díky za odpověďi a za reakce.
Ladomat není zbytečnost, zaručuje rychlé ohřátí vody uvnitř kotle, které podporuje dobré spalování a omezuje dehtování. Podobnou funkci umí i složenina z jednotlivých dílů, ale vyjde to dráž, už vzhledem k tomu, že v Ladomatu je oběhovka.
doplněno 14.01.14 18:47:Sorry, laddomat, nikoli ladomat, nechal jsem se zblbnout dotazem...
Záleží na tom jak budete topit. Jestli budete každý den zatápět tak použijte Ladoomat.
Jestli ale zatopíte v říjnu, což je podle mě výhodnější a budete topit celou zimu, tak je Ladoomat zbytečný protože
budete mít vodu v malém okruhu stále teplou.
Zapojil bych to tak-malý okruh samotíží silný trubky 2" bez čerpadla ale třícestný nebo čtryřcestný ventil.
Velký okruh čerpadlo do teplé vody spínané z termostatu na zpátečce malého okruhu nastaveného na 65 a
termostatem z místnosti .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.