Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučení v topení

Od: robert525* odpovědí: 9 změna:
zdravim,
mam rok nove v byte udelane komplet nove topeni. Kotel brotje wgb k20e. Posledni dobou se casto objevuje huceni v topeni. Kotel netopi, resp. je na utlumovou teplotu, i pres to v kotli neco bezi a pri tom topeni huci.
Cim to muze byt? Je neco spatne?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Že by oběhové čerpadlo?

isteron
hodnocení

0x

Zistite si ako máte zapojený pohon obehového čerpadla . Ak čerpadlo nefunguje, mal by bezpečnostný termostat vypnúť kúrenie, ak stúpa teplota nad normu.

hop®
hodnocení

0x
Podle typu kotle se obehove cerpadlo zapina i v dobe, kdy kotel zrovna netopi, ma to vice duvodu. Rezimy cerpadla lze u nekterych kotlu nastavit v servisnim menu kotle.
robert525*
hodnocení

jede to i x hodin vkuse, je to ok? Nikdy to nedelalo. A to huceni jde docela slyset.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak píše HOP. Asi je nutné zkrátit čas doběhu čerpadla. U menších kotlů na to stačí pár-2-3 minuty. Např. u 350 kW to mám asi těch 5 minut. Ale, když kotel topí na málo, to čerpadlo musí běžet.

robert525*

Topení mám rok, nikdy to nedělalo - objevilo se to asi 2 měsíce zpět poprvé. Nikdy jsem nic nenastavoval ohledně čerpadla, vše by tedy mělo být od začátku stejné.

A hlavně to dělá, když je topení vypnuté, kotel netopí, radiátory jsou chadné.

Při topení v radiátorech nehučí, to jsou tiché.

jim*

Mám stejný problém-topení mám 5let,bylo slyšet vždy-ale jen málo,až letos je te teda síla-už jste na to něco vymyslel?

robert525*
Nakonec odeslo cerpadlo, kotel se prehrival a nasledne vypinal. V ramci reklamace vyreseno. Tento rok jsem jeste netopil, ale na ohrev vody jede bez problemu.

nivarox
hodnocení

0x

Já mám podobný problém. Po třech letech mi začal kotel ne hučet, ale vít. Vždy když jel na malý výkon, např. sepl nad ránem na požadovanou teplotu. Děs a hrůza. Můj servisát to opravil, rok to sekalo jakž takž dobrotu, ale po roce opět to začalo. Vidím, že s kotlem Broetje jsem šlápl vedle. Neznáte někdo řešení? Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]