Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl vypínačů

Od: frantik* odpovědí: 8 změna:

Prosím vás, jaký je rozdíl mezi vypínačem šňůrovým a vypínačem mezišňůrovým? Potřebuji na dvojlinku dát vypínač k lampičce. Jedna stana bude na vidlici do zásuvky a druhá k lampičce. Jen nevím, jaký vypínač použít, jaký je v nich rozdíl.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doufám, že se nepletu, ale podle mého názoru jde o jeden a ten samý vypínač (ten co myslíe), uvedený pod dvěma názvy.

hodnocení

0x

Šňůrové vypínače se dělí na průchozí (neboli mezišňůrové) a koncové. Alespoň k tomu jsem před časem dospěl při hledání jména šňůrového koncového vypínače.

hop®
hodnocení

0x
I ja myslim, ze jde pouze o jiny nazev, znam ho i jako "prubezny"...

hodnocení

0x

Teda bez záruky - mezišňůrovým vypínačem šňůra prochází, to znamená, že oba vodiče přicházejí od zástrčky do vypínače, projdou vypínačem, kde se vypíná jeden (či oba) vodič a oba pokračují ke spotřebiči. Šňůrovým vypínačem šňůra neprochází. Přívod do spotřebiče je zajištěn jiným způsobem, ze spotřebiče vede jeden vypínaný vodič do vypínače a druhý vodič té samé šňůry zpět do spotřebiče.

doplněno 13.01.14 20:20:

No vida. Než jsem splodil tohle krkolomné vysvětlení, už není potřeba :(

jabraka*

Myslím,že to potřeba je,protože je to nejpřesnější odpověď.Samozřejmě jde i mezišňůrový vypinač použít jako koncový.

JABRAKA

Většina těchto vypínačů se dá navíc zapojit oběma způsoby, jak doprostřed kabelu, tak na jeho konec.

frantik*
hodnocení

šnůrový vypínač tedy brát jako koncový (dle toho jak popisujete)? Když jsem viděl ten mezišňůrový a šňůrový, tak na pohled byly stejný - na obou stranách byl vstup (výstup na kabel), proto mě to docela zmátlo. Jinak dle pohledu bych řekl že není žádný rozdíl.

Většinou jsou tyto vypínače mechanicky konstruovány tak aby se daly zapojit:

Plná čára: průběžný, uprostřed dvojlinky

Čárkovaná: koncová varianta dvojlinky

Rozdíl vypínačů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]