Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Madlo do umakartu?

Od: aaamaca odpovědí: 19 změna:

Když jsme se nastěhovali do paneláku, měli jsme u vany v jádře z umakartu takové to madlo, co se ho chytnete, když potřebujete vylézt z vany. Nevím, jak tam bylo upevněné, ale drželo jak ďas. No, jádro je dávno pryč a madlo s ním. Teď se do paneláku stěhuje naše babi. Jádro je z umakartu, ale asi ho tam necháme. Babička nechce investovat další peníze do rekonstrukce a bývalý majitelé to trošku vylepšili. Ale chtěli bychom do toho umakartu namontovat právě to madlo, aby se ho mohla přidržet. Ne, že by se za něj nějak věšela, není ještě tak nemohoucí, ale možná by se ráda přidržela až se bude spršit. Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak ho tam přidělat? Stačí takové ty malé úchytky, co se prodávají do umakartu a jsou z plastu? Taky mě napadlo dát šrout skrz umakart a na druhé straně dát matku, jenže to nejde, z druhé strany se nedostaneme.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Umakartové jádro je tvořeno cca 1 mm umakartu pak polystyren a zase umakart. V tomto nedrží skoro nic. Proto bývá v jistých místech (např. tam, kde je zavěšena kuchyňská linka) zpevněna dřevěnou lištou. Je tedy vhodné to madlo přidělat právě tam. Do toho zpevnění.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Já myslím, že nejsou všechna jádra konstruována stejně. Lze však postupovat tak, že by se provedla demontáž stěny za vanou - obvykle jde o sejmutí krycích lišt a pak i umakartu. Jsem přesvědčen, že izolační panely budou rozrastrovány nosnou konstrukcí a pak nebude již problém mezi svislice této konstrukce umístit vlys či kovový profil a po zpětném zaklopení do něho madlo upevnit... Tak bych postupoval já :)
Myšlenka je to zajímava. Rozebíral jsi někdy umakarové jádro v paneláku? To jádro se do bytů vkládalo už složené a jeho rozložení bez výrazné destrukce je skoro nemožné. Nehledě na jeho opětovné složení :))
A už jsi někdy viděl madlo upevněné do zpevnění pro zavěšení skřínek, ty věčný oponente*smich**smich**smich**nevi*
To by bylo asi dost vysoko :)) Ale umístění držadla do dřevěných výztuh v jádru je praktičtější než demontovat celou stěnu. Máš pravdu, že ti teď v tomhle oponuji. Podobných problémů jsem doma řešil povícero. Tak třeba s tím mám alespoň malinkatou zkušenost -)

:) Jak patrno z tvého vyjádření, viděl jsi všehovšudy jedno jádro u sebe doma. Jak patrno z vyjádření tazatele, pravděpodobně se za jeho vanou nenachází kuchyně, jak se domníváš ty. A patrno je i to, že jsi přehlédl mé konstatování o různosti provedení koupelnových jader. Pokud víš, kde se ony výztuhy, v tvém případě dřevěné, nacházejí, je vyhráno. Ale jak to víš? Pokud by byly kovové, dalo by se použít indikátoru kovů...

Tak dej teda alespoň jednu konstruktivní radu, ať se tu jen nezabýváme sbíráním bodů*smich*:P

Výztuhy jsou dřevěné, kovový je rám jádra. Ty dřevěné jsou kolem dveřních otvorů, v horní části na zavěšení skříněk. Původní připevnění věcí (sušák, topidlo..) bylo realizováno průchozím spojovacím prvkem. Byl nutný přístup z obou stran v místě upevnění!
Dřevěné výztuhy se hledají špatně. Můžeš to zkusit třeba poklepem (bude to jinak dunět). Já jsem si vzal malý vrtáček (1-2 mm) a navrtával různá místa. V místě se dřevem vrták odebíral materiál. V prázdném místě zajel do jádra jak nůž do másla. Tohle navrtávání se dá použít v případě další porvchové úpravy jádra aby vzniklé dírky nerušily.
Jinak ať se autor dotazu obrátí na prodejnu spojovacího materiálu, kde snad najde vhodný typ upevňovacího prvku pro madlo. Nic moc se ale nedělá.

Ano, v tvé stěně ano.

Hledání výztuhy ve stěně, doplněné právě polystyrenem, je poklepem prakticky nemožné :), možná by to šlo při Veloxu nebo nějaké skelné vatě*smich*. Stejně tak by se dalo použít pohledu proti lesku a promačkávat stěnu...

No, to navrtávání, to je opravdu jedinečný nápad*smich**smich**smich*, ale to je vlastně devastace, která by nutně vedla k složité opravě povrchu, možná spíše k výměně celé poškozené plochy. To se bez nákladů, babička je nemíní přece vložit, také nedá.

Pokud se tazatel obrátí na prodejce spojovacího materiálu - první otázka bude znít: A kam co chcete upevnit? Odpověď, že do koupelnového jádra v paneláku, rozesměje prodavače stejně, jako některé dotazy z tvého oboru, jejichž zodpovězení vyžaduje podrobnější popis. Myslím, že naše rady se staly spíše diskuzí nás dvou, původní tazatel promine, a bylo by tedy asi nejlepší v našem mlácení prázdné slámy pokračovat třeba na VOLNÉ DISKUZI*stop*. Stejně tak by bylo rozumné, spidere, obracet tam i jiné tvé oponence...

1. Tohle asi nedořešíme, nikdo z nás neví, jak je konstruováno jádro v bytě, kam se babička stěhuje. Tazatel by mohl vložit třeba nějaký plánek nebo se konstrukci blížeji vyjádřit.
2. Neříkej že je to nemožné, když jsi to nezkoušel.
3. Navrtání několika milimetrových dírek není devastace jádra. Když se na ta místa budou lepit obklady, je celkem jedno jestli tam nějaká mikrodírka je či není. Tohle řešení není, jak již jsem psal, vhodné pro ty, kteří s povrchem dále nechtějí nic dělat.
4. Myslím si, že prodavači nejsou v obchodech na to, aby se smáli dotazům nezkušeného zákazníka, který potřebuje poradit.
PS: Pokud chceš na uvedené zase nějak moudře reagovat, založ dotaz ve tvé VOLNÉ DISKUZI. A hned tam můžeš případně napsat, kolik bytových jader jsi už demontoval a zase složil. (Aby byly funkční. Ty co se za chvíli rozpadnou se nepočítají -)) Nebo nic nezakládej, budeme se raději věnovat dotazům našich tazatelů.
*smich**smich**smich* Tak mlátíme dál*nevi*
Bude bitka, bude boj,ale no tak kluci *smich**smich**smich*
Ale nebude, to jen mlátíme prázdnou slámu... *smich* , ale už dávno mohlo být vymláceno, kdyby tvrdé makovice nechtěly mít poslední slovo... *smich**smich**smich*
No že se taky zastavíš... Nějak to tady dej dohromady nebo tady z toho bude Perpetum mobile.
PS: Ale s tou tvrdou makovicí si docela naběhnul :)) Poslední příspěvek na stránce má kdo? Tramtararááá je to STREJC. Gratulujeme.
10.09.06 20:24
spider*stop**stop**stop*

*smich* Já se tu zastavuji stále...ale to víš celý víkend makám...no jako ďas v práci,ale přeci jen se najde čas sem mrknout.

Mimochodem poslední příspěvek má strejc *smich* A poslední slovo má Maverick *smich**smich*

A dost nebo vás oba budu muset zajet srovnat (hihi nejmladší asi a jak si dovoluju):)

al bunda*

Tak dost chlapci. Vyčůrat, umýt (pomodlit) a spát.

Dobrou noc.

*smich*

pepek*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Nic proti ničemu, ale měl jsem taky trošku problém. Jde udělat otvor a hmoždinku vetknout do nápněně cemento lepidlové malty. atd. *cert*

Ale jednodušší vidím použit typ hmoždinky tulipán. velice jednoduché a rychlé. Myslím, že není potřeba rozvádět. Přikládám přílohu. *frajer*

miloš
Kde jsi prosím tě koupil hmoždinku tulipán?
Hmoždinku tulipán koupíš v domácích potřebách nebo v železářství, ale pokud s ní chceš něco upevnit do umakartu, bude to tak maximálně obrázek. Na madlo to fakt není. Ve spojení s cementovou lepící směsí to jde použít jen do kompaktního materiálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]