Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace dřevěného zábradlí

Od: jethro® odpovědí: 3 změna:

Chci doma renovovat dřevěné (bukové) madlo u zábradlí v interiéru. Prozatím jsem ho obrousil na holé dřevo, a co dál?
Mám představu, že ho natřu nějakým mořidlem a pak na to dám bezbarvý lak.

Jaké mořidlo? (Nemyslím tím odstín ale druh). Jaký lak? Nechci takový ten sklovitě lesklý povrch, spíš aby to zůstalo matné. Nebo místo laku nějaký jiný způsob jak to ochránit aby to zůstalo co nejdýl pěkné?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych asi použil jen lazuru a už bez lakování. Např. viz odkaz. Zdravím!

luxol.cz/...

doplněno 12.01.14 22:26:

Myslím, že ta lazura se může udržovat i "na mokro". Jinak, můžete tedy použít mořidlo (lihové) a následně nalakovat. Lak lesklý (bude to vypadat jako umělá hmota nebo samorost) nebo matný.

hodnocení

Jde mi i o to, že zábradlí je věc, na kterou se neustále sahá, a zvlášť když jsou doma děti, tak je pořád špinavé. A já se obávám, že když to nenalakuju, tak se špína zažere do dřeva a půjde těžko vyčistit.

hodnocení

0x

Mořidlo, z hlediska práce radši vodový, lihový strašně rychle schne. Navrch bych dal nějaký PUR lak, ale at dáě sebevetší mat, stejně se to časem vyhladí a vyleští.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]