Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití titanového nádobí

Od: rudi* odpovědí: 4 změna:

Tda je možné titanový hrnec K201 použít pro pečení v troubě při teplotě 250st.C.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

běžně toto nádobí do trouby používám

doplněno 12.01.14 10:34:

toto nádobí je na to přizpůsobeno... ucha drží ,mám to nádobí jž 15 let a naprostá spokojenost- dokonce to bylo i v návodu napsáno pro použití v troubě

hodnocení

0x

Pokud nemá plastová ucha nebo něco podobného, tak samozřejmě ano.

hodnocení

0x

Nádobu lze použít dokonce do 260°C, jak je uvedeno v návodu k jeho použití.

doplněno 12.01.14 10:39:

Používáme titanové nádobí BAF už dobrých deset let, nic se neloupe a to běžně při vaření používáme kovové nátroje. Titanová vrstva je tedy prokazatelně dostatečná!

moto*
hodnocení

0x

Především titanové nářadí je podvod obchodníků. Může mít případně legující přísadu titanu ve složení kovu, spíše se používají tvrdé karbidy titanu pro ochranu povrchu. Ostatně, ve skutečně titanovém nádobí by stejně nešlo vařit, protože titan je velmi špatný vodič tepla. Takže se nádobí vyrobí z laciného hliniku po kterém se údajně hloupne. Na jeho povrch se nanese tvrdá vrstvička karbidu titanu a máme titanové nádobí které při používání chrání naše mozkové buňky před zlým hliníkem.

Já mám zase titanový barák, heč! Natřel jsem jej titanovou bělobou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]