Nejste přihlášen/a.
Zdravím poradíte někdo prosím,mám v plánu zrušit plynové vytápění v bytě 2+1 a přejít na elektrické vytápění.Ale nevím jak postupovat co bude za potřebí,určitě asi nějaký bojler na ohřívání vody,jen nevím zda lze použít tento bojler i na vytápění bytu.Mám v bytě deskové radiátory a chci je zachovat a použít je dál k vytápení bytu.Nejsem odborník na tyto věci ale potřebuji jen informace a proto děkuji za každou radu .
Já to tak mám - boiler na TUV a el.kotel na vytápění - už víc než 20 let a jsem velice spokojená. Kotel mám zabudovaný v nábytku v pokoji, žádné odkouření, čistý vzduch, ovládání automatické přes programovatelný prostorový termostat. V bytě jsem zrušila plyn vůbec, mám sazbu PRE komfort 20 = 20 hodin nízký tarif. Vysoký tarif je spínán dálkově HDD rozděleně v průběhu dne i noci, tak samozřejmě v té době omezím i ostatní spotřebu el. Od roku 2014 se sazby citelně snížily...
Pokud Vám nevadí, že budete platit dvojnásobnou částku za vytápění tak do toho.
1.) Především si zajděte za vaším distributorem elektřiny, jestli pro vás bude mít rezervovaný příkon.
2.) Počítejte s tím, že za každé navýšení rezervovaného příkonu(tedy navýšení hodnoty jističe) zaplatíte. U CEZu je to 1000kč za každou ampéru jističe navíc.
3.) Sežeňte si někde nějakého elektrikáře, aby vám posoudil stávající rozvody. Pokud jste do teď topil plynem, na 99% budete muset posílit rozvody, upravit rozvaděč atd. Elektrikář Vám to řekne konkrétně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.