Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dnes jsem se dozvěděl, že bar v centru našeho města má být přenechán jinému uživately. Tento prostor vlastní město. Problém je v tom, že já bych si rád na tomto místě zřídil prodejnu elektra. Mé otázky zní : Pokud se současný majitel dohodne s budoucím majitelem o přenechání nájmu , tak to musí schválit rada města, ale je možnost , že by to neschválila? Měl bych podat tedy žádost? pokud bude víc zájemců, bude se město rozhodovat, a nebo to musí dát těm, co se domluvili? Jak by to bylo v případě, že já bych prostor dostal s případnym vyplacením předchozího majitele za jeho vybavení, když o něj nestojím? A nakonec...jaká je šance, když si nájemníci ( městské byty ) kteří bydlí nad tímto barem, neustále stěžují na hluk? To by mohla být pro mě výhoda, ne?
Předem děkuji za rady
Správný postup města by byl, že na úřední desce (jednak vitrína někde před budovou městského úřadu, jednak na internetu) zveřejní záměr města na pronájem nebytových prostor v čp. ...
V záměru je uvedena plocha místnosti nebo místností a požadovaný minimální roční nájem za ně. V záměru rovněž může být uvedeno, že preferováni budou zájemci o provoz např. zdravotnického zařízení, provozovny rychlého občerstvení atd. Podle toho, co ve městě nejvíce chybí a co by tam město rádo mělo. Do určité doby jsou shromažďovány žádosti a pak z nich rada města vybírá. Největší šanci pak mívá ten zájemce, který hodlá provozovat požadovanou službu. Pokud je takových víc, pak rozhoduje, kdo a jak navýší minimální roční nájemné. Tedy kdo dá víc. Ale i kamarádíčkování jistě hraje svoji roli, bohužel.
doplněno 12.01.14 10:34:Ještě k tomu vybavení. Vybavení původního majitele je jeho majetek a měl by si ho sám prodat, sám si hledat kupce. V případě, že novým pronajimatelem bude opět barman, bude to mít snazší.
Prodejna elektro je jistě co do hluku pro obyvatele v sousedství příjemnější než bar. Město by to v úvahu vzít mělo. Ale pokud je ve všem městě několik prodejen elektro a jeden bar - tak to bude v úvahu také brát. Na toto se na dálku odpovědět nedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.