Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co k zítřejšímu obědu

Od: jezevecmoudry odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

nemůžete mi někdo hodit nějakej tip na zítřejší oběd? V mrazáku je kýta, krkovice, vepřový žebra, kuřecí maso, pstruzi, žralok, svíčková, roštěná. Nakoupit se mi nikam jít nechce. Ze zeleniny a ovoce tu mám papriky, ledový salát, okurku, květák, citrony, pomeranče, kiwi, mango, brambory, cinuli, česnek. Běžné suroviny, koření, dochucovadla a přílohy asi všechny. Něco prostě aby to bylo dobrý, ale zároveň nekalorický, jsem po vánocích tlustej jak prase...

Ale předem říkám, že ultrazdravé věci jako pohankovou kaši s cizrnovými placičkami, kuskusovou krustou a tofu zálivkou fakt ne...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pstruha pokmínovat, posolit a nic jiného. Na pánev máslo s kapkou oleje. Jen parádní chuť kvalitní ryby. Salátek, bramborky. Dobrota! *palec* Půl hodinky času a pohoda.

doplněno 11.01.14 18:02:

A vůbec, co se staráte o jídlo na zítřek! Zvláště pak, když máte narvaný mražák. Vy máte přemýšlet o krásnějších a povznášejících věcech. O poezii. Ne o žvanci! *cert* A beztak u jídla přemýšlíte o tom, co si vezmete pak a co zítra. Fuj! Styďte se! :-D ;)

jezevecmoudry
hodnocení

...se stydím...:D, :-D

Ale upřímně, pokud mám volit mezi básničkama a pořádnou žranicí, beru žranici :) Ale jinak je to pravda. Teď zrovna zvažuju, že si půjdu jemně naplátkovat tlačenku, zakápnu ji octem a posypu jemňounce nasekanou cibulkou...

Já se fakt stydím...

xixi*

Za tlačenku se nestyďte, dyť je to dieta :D

hahanaj*
hodnocení

0x

u nás bude koprovka

jinak výběr máte velký co uvařit - asi bych si hodila žraloka na gril a k tomu brambor a salát

hodnocení

0x

Naklepněte plátky kýty, nebo krkovice, malinko posypte grilovacím koř., obalte ve strouhance a pak v rozšlehaném vejci. Osmažte zprudka na oleji, jen aby vejce udělalo krustu. Dejte do pekáčku a na to nalijte předem svařené - v 1 deci vody povařit půl masoxu a přidat kousek másla. vše promíchat nalít na ty řízky, přikrýt a tak půl hodiny dusit v troubě. K tomu bramborovou kaši, či brambor na všechny způsoby. k tomu salát z různé zeleniny. Není to moc dietní, tak to tou zeleninou trochu odlehčit. U nás jedno z neoblíbenějších jídel. Nebo brambory+maso+brambory a zalít šlehačkou, vše samozřejmě osolit a okořenit a dát péct. Rychlé a dobré. Jinak z toho co máte doma by šlo uvařit mnoho obědů...tak ať Vám chutná, u nás bude hovězí guláš...

jezevecmoudry
hodnocení

Ježišmarjá tak teď mi z huby úplně tečou sliny... :) Zapečený brambory s krkovicí a šlehačkou miluju, ale je to kalorický jak prase a já přes svátky nabral asi 6 kilo...

jezevecmoudry
hodnocení

I tu koprovku bych si dal, ale to je zase knedlík a šlehačka... to je na mrtvici. Já bych žral, až bych brečel... :)

xixi*
hodnocení

0x

Tak u nás budou bramboráky a na ně opražená kuřecí jatýrka, ale to není zrovna dieta :D

Hoďte něco na gril, k tomu zeleninu a brambor ;)

jezevecmoudry
hodnocení

Hezký lákadla mi tu servírujete. A já vůl si ještě včera koupil parní hrnec, abych jedl zdravě a něco shodil... :) A pak si tu přečtu o bramboráčkách, koprovce a krkovičce a mám si naservírovat nějaký vysušený kuře v páře... :( Ach jo...

xixi*

Zkuste to kuře udělat v alobalu, rovnou i se zeleninou a trochou brambor. Koření podle chuti, kousek másla nebo pokapat olejem. Pak pořádně zabalit do alobalu a péct v troubě podle velikosti porce. Při otvírání balíčku pozor na páru, ať se neopaříte.

korina*

Teda Jezevečku z takových zásob bych uvařila svatební meníčko. Vmém mražáku se nachází špenát, kukuřice a hrášek. Dále se tam mrzká file a kuřecí stehýnka. Zbytek zmrzlinky, vánočka od vánoc a pulka chleba, jo a asi 20 pytlíků švestek z mojí zahrádky a petrželová nať Jelikož tu mám 7 letého vnoučka a on má rád sladká jídla udělám švestkové knedlíky , s máslem a opraženou strouhánkou.Polívku nemusí, tak žádnou neuvařím , dnes jsme měli bramboračku s vlastně nasbíranými houbičkami. A ted k večeři jdu na pomazánku s makrely na bílé toustíky. a ráno upeču tvarohovou bábovku , tu on má rád. dobrou chuť všem!

hodnocení

0x

Protože jsme koupili makrely tak budou makrely,ale ve vašem případě bych asi dal přednost také rybě-PSTRUH ! I když i ty ostatní suroviny jsou *palec*

doplněno 11.01.14 21:03:

To Korina - ty knedlíčky bych spíše s tvarohem Jednou byly se dvěma druhy tvarohu mňam.Kdysi při údržbě hranic nám je udělal kuchař a záložák ,šéfkuchař v nějakém mezinárodním hotelu povolaný na cvičení.byly jedna báseň, polité polovina rozšlehaným tvarohem a druhá strouhaným.

korina*

jo jo to máte pravdu ale muj vnuk miluje opraženou sladkou strouhánku , ale já si to dám s mákem. už se těším, a to chci držet dietu Cha CHá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]