Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nemůžete mi někdo hodit nějakej tip na zítřejší oběd? V mrazáku je kýta, krkovice, vepřový žebra, kuřecí maso, pstruzi, žralok, svíčková, roštěná. Nakoupit se mi nikam jít nechce. Ze zeleniny a ovoce tu mám papriky, ledový salát, okurku, květák, citrony, pomeranče, kiwi, mango, brambory, cinuli, česnek. Běžné suroviny, koření, dochucovadla a přílohy asi všechny. Něco prostě aby to bylo dobrý, ale zároveň nekalorický, jsem po vánocích tlustej jak prase...
Ale předem říkám, že ultrazdravé věci jako pohankovou kaši s cizrnovými placičkami, kuskusovou krustou a tofu zálivkou fakt ne...
Pstruha pokmínovat, posolit a nic jiného. Na pánev máslo s kapkou oleje. Jen parádní chuť kvalitní ryby. Salátek, bramborky. Dobrota! Půl hodinky času a pohoda.
A vůbec, co se staráte o jídlo na zítřek! Zvláště pak, když máte narvaný mražák. Vy máte přemýšlet o krásnějších a povznášejících věcech. O poezii. Ne o žvanci! A beztak u jídla přemýšlíte o tom, co si vezmete pak a co zítra. Fuj! Styďte se!
Naklepněte plátky kýty, nebo krkovice, malinko posypte grilovacím koř., obalte ve strouhance a pak v rozšlehaném vejci. Osmažte zprudka na oleji, jen aby vejce udělalo krustu. Dejte do pekáčku a na to nalijte předem svařené - v 1 deci vody povařit půl masoxu a přidat kousek másla. vše promíchat nalít na ty řízky, přikrýt a tak půl hodiny dusit v troubě. K tomu bramborovou kaši, či brambor na všechny způsoby. k tomu salát z různé zeleniny. Není to moc dietní, tak to tou zeleninou trochu odlehčit. U nás jedno z neoblíbenějších jídel. Nebo brambory+maso+brambory a zalít šlehačkou, vše samozřejmě osolit a okořenit a dát péct. Rychlé a dobré. Jinak z toho co máte doma by šlo uvařit mnoho obědů...tak ať Vám chutná, u nás bude hovězí guláš...
Ježišmarjá tak teď mi z huby úplně tečou sliny... Zapečený brambory s krkovicí a šlehačkou miluju, ale je to kalorický jak prase a já přes svátky nabral asi 6 kilo...
Hezký lákadla mi tu servírujete. A já vůl si ještě včera koupil parní hrnec, abych jedl zdravě a něco shodil... A pak si tu přečtu o bramboráčkách, koprovce a krkovičce a mám si naservírovat nějaký vysušený kuře v páře...
Ach jo...
Zkuste to kuře udělat v alobalu, rovnou i se zeleninou a trochou brambor. Koření podle chuti, kousek másla nebo pokapat olejem. Pak pořádně zabalit do alobalu a péct v troubě podle velikosti porce. Při otvírání balíčku pozor na páru, ať se neopaříte.
Teda Jezevečku z takových zásob bych uvařila svatební meníčko. Vmém mražáku se nachází špenát, kukuřice a hrášek. Dále se tam mrzká file a kuřecí stehýnka. Zbytek zmrzlinky, vánočka od vánoc a pulka chleba, jo a asi 20 pytlíků švestek z mojí zahrádky a petrželová nať Jelikož tu mám 7 letého vnoučka a on má rád sladká jídla udělám švestkové knedlíky , s máslem a opraženou strouhánkou.Polívku nemusí, tak žádnou neuvařím , dnes jsme měli bramboračku s vlastně nasbíranými houbičkami. A ted k večeři jdu na pomazánku s makrely na bílé toustíky. a ráno upeču tvarohovou bábovku , tu on má rád. dobrou chuť všem!
Protože jsme koupili makrely tak budou makrely,ale ve vašem případě bych asi dal přednost také rybě-PSTRUH ! I když i ty ostatní suroviny jsou
To Korina - ty knedlíčky bych spíše s tvarohem Jednou byly se dvěma druhy tvarohu mňam.Kdysi při údržbě hranic nám je udělal kuchař a záložák ,šéfkuchař v nějakém mezinárodním hotelu povolaný na cvičení.byly jedna báseň, polité polovina rozšlehaným tvarohem a druhá strouhaným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.