Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce bytu ve společném domě

Od: martusena* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu ohledně hluku v domě /rekonstrukce sousedního bytu/ .Chci se zeptat,kam se mohu obrátit,nebo jaké kroky mohu podniknout ,případně jaké právo mi náleží v případě nesouhlasu s tím,že sousedé provádějí rekonstrukci bytu / tzn .někdy až 4-8 hod.práce s příklepovou vrtačkou,kdy se pomalu otřásá celá bytovka./Tyto práce soused provádí vždy po zaměstnání tzn,když se všichni ostatní pracující v domě většinou z práce také vracejí a pak v sobotu i v neděli.Ještě chci podotknout,že tito sousedé prováděli rekonstrukci v r 2013 zrovna v letních měsících v týdnech,kdy měla většina vlastníků bytů ze stajného domu dovolené,můj přítel jeden týden marodil stěžkou chřipkou a museli jsme tento hluk denně téměř 10 h v kuse poslouchat a to už někdy od 6.30hod. .So a Ne jsou jediné volné dny,kdy si člověk může odpočinout a nemá povinnost poslouchat téměř neustálý hluk..Jen chci podotknout,že tito lidé nalepili na nástěnku pouze Omluvu o tom,že budou tuto rekonstrukci provádět..Je to už opakovaně..Mám v tomto směru nějaké právo se ohradit,nebo mohu tuto situaci nějak řešit?Já jsem se dívala do nového občanského zákoníku,ale nic přímo s touto souvislostí jsem tam nenašla..Můžete mi prosím poradit,či poslat odkaz na něco takového,pokud je k dispozici? mockrát děkuji

Martina V.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yjydymiha
hodnocení

2x

Rekonstrukci bytu nikdo nedělá naschvál. To že to dělá po práci je snad logické. Těžko bude doma sám provádět rekonstrukci, když je v práci. Pokuď je šikovný a nevydělává hodně peněz, byl by hloupý, kdyby si to nezrekonstruoval sám.

Nechte ho žít.

hahanaj*
hodnocení

0x

Myslím si ,že pokud nedělají rámus v době nočního klidu , nezbývá asi než vydržet, zvláště pokud upozornili nájemníky, že budou rekonstruovat byt... u nás to bylo zrovna tak

netuším zda na tohle pamatuje nějaký zákon jistě se ozvou ti zkušenější

uska*
hodnocení

0x

Určitě je to nepříjemné, ale pokud vás soused neruší v nočním klidu, nic s tím nenaděláte. Celá rekonstrukce se neprovádí jen s příklepovou vrtačkou, je mnoho prací, že o sousedovi neuslyšíte. Pokud s rekonstrukcí soouhlasil majitel domu, tak vy jí nemůžete zakázat.

Jen mě napadlo. Kdyby se vám to hodilo, aby soused rekonstruoval byt? Asi nikdy. Není to z toho důvodu, že vy byt nehodláte spravovat? Aby soused měl korunky na rekonstrukci, tak musí chodit do práce a vydělávat, tak je logické, že po práci jde opravovat byt. Rekonstrukce v letních měsících se mi zdá velmi výhodná, neboť v době prázdnin se předpokládá, že mnoho obyvatel bude na dovolené, na chatě atd.

V době hluku si najděte nějakého koníčka mimo domov, vám to zvedne náladu a přejte sousedovi pěkný byteček. Jednou rekonstrukce bude hotova. Vydržte.

paw*
hodnocení

0x

Pokud mate v dome SVJ nebo jeho obdobu, takl SVJ muze urcit podminkz, za kterych je mozno provadet hlucne prace. Kolega z prace to ma omezen na pracovni dny 8-17 a so 10-16, jinak nic. Oznameni na nastence a hotovo. Ono vlastne nevim, jak se potom vyzaduje dodrzeni tech podminek, resp. jake jsou restrikce a jejich vymahani.

Jestli nemate ve stanovach urcene hlucne podminky, tak mate smulu. ALe mezi 22-6 rano by delat nemel.

muzete sousedovi zavidet. ma asi mnohem lehci zamestnani nez vy, protoze kdyz prijde z prace domu, tak nemusi odpocivat a muze se pustit do rekonstrukce bytu. Kdyby mel zamestnani narocnejsi, tak asi vydela vice a rekonstrukci mu provede firma pres den. Ale jesti mezi tim onemocnite nebo to bude o prazdninach v dobe dovolenych, to nezaruci nikdo.

PS. Zkousela jste s nim promluvit

PPS: Zazivate jdnu z vyhod bydleni v bytovyvh domech. Ale zase mate po praci klid na odpocinek a konicky a nemusite behat kolema baraku. Kazde ma svoje.

korina*

příjemné to každopádně není ale co naplat, dnes je bum rekostruovat zašlé a nemoderní byty. Kdyby vy jste se dali do oprav taky by byl hluk bez toho se nikdo neobejde. Moje dcera bydlí v paneláčku v bytě 4-1 , bydlí tam 12 rodin a jeden po druhém prováděli rekonstrukci bytu včetně mé dcery. Od rána do večera vrtačka, bouchání , vypnutá voda atd. Vtyto dny popadla děti a frčela ke mě do bytu nebo na chatu. Já osobně zažila v životě několik rekonstrukcí v bytech a na chalupě. hrůza a děs , ale ty užasné výsledky. Vydržte to , jedte na výlet , nebo k přátelům, nic netrvá věčně.Ted jsem si vzpoměla na syna ten si dělá byt z půdy už druhý rok to musí být taky prima být jeho soused...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]