Nejste přihlášen/a.
Zdědil jsem obývákový rozkládací stůl ze šedesátých let minulého století ve velmi dobrém stavu, jen na lakované desce desce bylo pár bílých kol. Manželka desku iniciativně za mými zády celou přebrousila a ptá se mně, čím ji natřít. Tak se ptám i já. Barva je dub a chtěl bych aby byla lesklá tvrdá transparentní dub. Zatím jsem našel názor, že natřít Nevodou ředitelným polyuretanovým lakem s odstínem dub. Bezvodým lakem prý proto, že pokud byla deska původně natřena nitrocelulózovým lakem, tak po novém natření lakem s vodou podklad ZBĚLÁ?! A to bych nechtěl. Máte nějakou zkušenost a návrh?
Natřít by to asi šlo, ale jak to bude vypadat? Stolová deska je zrovna věc, na kterou se každý kouká, je to velmi viditelná část nábytku. Doporučoval bych zavézt to nějakému nábytkáři z okolí, který umí víc, než bedny z lamina a má stříkárnu, kde Vám to stříknou nějakým slušným lakem. Dělával jsem leta ve výrobě nábytku, mockrát jsme to takhle prováděli zájemcům, prostě při stříkání naší zakázky se přibraly i tyto drobnosti. Co mám zkušenost, velmi dobrý byl transparentní PUR, my jsme používali laky ICA a ICLA .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.