Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orientační světýlko pomrkává.Proč?

Od: humbucker* odpovědí: 6 změna:

Ahoj. Mám doma takové orientační světýlko do zásuvky. Dám ho tam a normálně svítí. Je takové malé, 3x5cm a má v sobě malej odpůrek a nějakou doutnavku. Svítí nějak oranžově. Když ho zakreju hadrem, odblokuji přívod světla, nebo zhasnu světlo, tak začne pomrkávat. Mám ještě jedno stejné, už dlouho a to svítí pořád stejně. Stalo se vám to někomu, nebo nevíte, čím to může být?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mám je doma dvě a neblikají. Ale, to světlo v té zásuvce moc dobře nedrží a když s ním pohnu nahoru a dolů, tak si blikne. Možná tedy špatný kontakt nebo nějaké "vlnění" v rozvodech elektřiny.. Nebude to nic závažného. Zdravím!

doplněno 11.01.14 00:32:

Aha, tak, já mám jiný typ, který svítí stále. To Vaše světlo se zřejmě rozsvěcí až s tmou. Tak to nevím.

doplněno 11.01.14 11:06:

humbucker - no, tak to máme ta světýlka stejná. Také mám jedno stále v zásuvce v předsíni a koukám, jestli "jde" nebo "nejde" proud. Naštěstí většinou přichází pravidelně i stále a bez blikání .

humbucker*
hodnocení

Možná se budu trapně opakovat, ale ta věc reaguje na to, když se zabrání přístupu světla. Je jedno ve které zásuvce to je, jestli na to svítí úsporky, zářivky nebo žárovky, S televizí v místnosti nebo bez. Věřím, že to není závažné, ale je to taková technická Číhošť. Tak proto to tu zmiňuji.

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Bene, tahle se rozsvítí po zastrčení do zásuvky a svítí pořád. Jen má tu svou anomálii. Zase může fungovat jako kontrolka toho, že je v zásuvce proud.

hodnocení

0x

Doutnavky stárnou, projevuje se to právě jejich blikáním. Často je to vidět například u starších vypínačů a schodišťových tlačítek s vestavěnou orientační doutnavkou. Obvykle to ale trvá několik let. Zřejmě jste narazil na nepovedený kus.

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Taky nějak stárnu. Několik let. Snad mě nevyhodí jako nepovedený kus. Už taky začínám občas blikat. Na Řepku, ale asi nemá nikdo. Pěkný veekend všem.

hodnocení

0x

Doutnavka je mimořádně nespolehlivá záležitost. Zápalné napětí se snižuje osvětlením i jiným zářením. Můžete si z ní udělat třeba detektor radiace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]