Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vyhodit pouze část umakartového jádra?

Od: lukas185 odpovědí: 9 změna:

Ahoj všem,

můžu vyhodit tuhle umakartovou "předsíň" s dveřmi aniž by se narušila stabilita umakartového jádra nebo tak něco? Ty dveře mi tam neplní žádnou funkci, stejně je mám stále otevřené a dost by to zvětšilo prostor bytu. Navíc bych si mohl dát do linky pračku, která se mi tam takhle nevejde. Mám jen obavu, jestli se tím nějak nenaruší konstrukce jádra, které by pak mohlo začít "pracovat", což by se projevilo třeba praskáním či odpadáváním obkladu a podobně. Děkuji za odpověď.

Lze vyhodit pouze část umakartového jádra?
Lze vyhodit pouze část umakartového jádra? #2
Lze vyhodit pouze část umakartového jádra? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Jde to ale je zapotřebí do rohu u linky dát nějakou stojinu / postačí cca 5 x 5 / před odstraněním toho předku a bude to držet.

hodnocení

1x

tohle je jenom papundekl držící dveře a přepažující kuchni a předsíň s jádrem které je za linkou to skoronemá nic společného, avšak odřízněte to s rozmyslem. Viděl jsem už nkoli bytů bez této čísti. V jádru jsou ocel profily, zde by neměly být.

hodnocení

0x

Pro lepší představu by neškodilo dát ještě fotku, jak to vypadá z té strany za dveřmi. Zatím v tom problém nevidím.

lukas185
10.01.14 15:58
hodnocení

Lze vyhodit pouze část umakartového jádra? #4
Lze vyhodit pouze část umakartového jádra? #5

Fotka z chodby již napovídá víc. Myslím, že desku nesoucí dveře i desku sousedící s kuch. linkou můžete s klidem vybourat. Deska končí na rohu jádra, které zůstane neporušené. Výztuha nebude třeba. Roh jádra z estetických důvodů překryjete plastovou rohovou lištou.

virus*
hodnocení

0x

Jak napovídají fotky není to žádná nosná část a lze ji v klidu odstranit a třeba potom zaslepit (sádrokarton a pod.) a tím prodloužit stěnu za kuchyňskou linkou.Získaný prostor je pak možné využít např. na myčku a pod. ALE ! po této úpravě budete mít do kuchyně přístup pouze zřejmě z vedlejší místnosti (typuji obyvák) Stejně tak i odchod z kuchyně na chodbu,WC,do koupelny a pod. Takže závěrem-já bych se zabýval i tím,jestli to bude i praktické řešení.Zauvažujte třeba nad situací,že máte návštěvu v obyváku a jediná cesta třeba k domovním dveřím ,koupelny a pod. vede pouze právě přes pokoj a Vy jste v kuchyni.

doplněno 10.01.14 19:45:

Doplňuji svůj komentář: Ty skříně by asi opravdu nebyly použitelné a musely by se demontovat také,nebo by se staly v podstatě součástí kuchyně.Takže další problém..pokud dám vedle linky třeba pračku,budou dveře skříně zablokované.Ale to by šlo pořešit např. přepůlením dveří skříně a moci tak používat alespoň polovinu ůvodního úložného prostoruskříně..od pračky nahoru.

Vypadá to, že po případném zaslepení sádrokartonem by pak nemohl otvírat skříně v předsíni.

strevl*
hodnocení

0x

Umakart jsme teď řezali a musím říct, že bych do toho nešel, pokud to dokážeš přežít. Je z toho binec, smrad a ty obklady ti mohou i popadat.

Umakart řezat nebude. Jenom odlištuje tu dveřní desku a desku sousedící s kuchyní. Pak je odstraní. Jádro zůstane netknuté, jen jeho roh bude potřeba kosmeticky upravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]