Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
můžu vyhodit tuhle umakartovou "předsíň" s dveřmi aniž by se narušila stabilita umakartového jádra nebo tak něco? Ty dveře mi tam neplní žádnou funkci, stejně je mám stále otevřené a dost by to zvětšilo prostor bytu. Navíc bych si mohl dát do linky pračku, která se mi tam takhle nevejde. Mám jen obavu, jestli se tím nějak nenaruší konstrukce jádra, které by pak mohlo začít "pracovat", což by se projevilo třeba praskáním či odpadáváním obkladu a podobně. Děkuji za odpověď.
Pro lepší představu by neškodilo dát ještě fotku, jak to vypadá z té strany za dveřmi. Zatím v tom problém nevidím.
Jak napovídají fotky není to žádná nosná část a lze ji v klidu odstranit a třeba potom zaslepit (sádrokarton a pod.) a tím prodloužit stěnu za kuchyňskou linkou.Získaný prostor je pak možné využít např. na myčku a pod. ALE ! po této úpravě budete mít do kuchyně přístup pouze zřejmě z vedlejší místnosti (typuji obyvák) Stejně tak i odchod z kuchyně na chodbu,WC,do koupelny a pod. Takže závěrem-já bych se zabýval i tím,jestli to bude i praktické řešení.Zauvažujte třeba nad situací,že máte návštěvu v obyváku a jediná cesta třeba k domovním dveřím ,koupelny a pod. vede pouze právě přes pokoj a Vy jste v kuchyni.
doplněno 10.01.14 19:45:Doplňuji svůj komentář: Ty skříně by asi opravdu nebyly použitelné a musely by se demontovat také,nebo by se staly v podstatě součástí kuchyně.Takže další problém..pokud dám vedle linky třeba pračku,budou dveře skříně zablokované.Ale to by šlo pořešit např. přepůlením dveří skříně a moci tak používat alespoň polovinu ůvodního úložného prostoruskříně..od pračky nahoru.
Umakart jsme teď řezali a musím říct, že bych do toho nešel, pokud to dokážeš přežít. Je z toho binec, smrad a ty obklady ti mohou i popadat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.