Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha - čím vyplnit mezeru?

Od: ajtaa odpovědí: 3 změna:

Zdravím, budu dávat dřevotřískovou desku na hobra desku.. Vím, že ji nesmím dávat úplně ke kraji stěny nechám tam cca 1cm...Chtěl jsem se optat, zdali pak tuto mezeru mohu vypěnit...Bude s tím později problém?, přeci jenom je to jen centimetr a pěna je také pružná... Listu to zakrývat nebudu.. přijde tam jen koberec, pod kterým bude miralnon..

Také bych se chtěl optat,...zdali doporučujete pod dřevotřískovou desku dát polysteren o síle 5cm.. Bude se roznášet hluk? I když bych ten polysteren jendnotuše lehce nožem přeřezal aby se přerušil přenos zvuku..? Moc děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek*
hodnocení

1x

Určitě pěnu nedávat. Sice +- pružná je, ale podle mě ne natolik, aby dovolila deskám "pracovat" při změnách teplot/vlhkosti...

Polystyren moc velký zvukový útlum nemá, primárně tepelný. Navíc byste musel EPS polystyren (lisovaný), jelikož ten "klasický" by se mohl na některých místech "vychodit" a deska nad ním by se potom prohýbala.

jabraka*
hodnocení

0x

Na hobra desku polož na mirelon sádrovláknitou desku.Prodává se dvoudeska,která se slepí do jedné vcelku podlahy.Na tuto podlahu můžeš pokládat cokoliv,lino,koberec nebo dlažbu.

JABRAKA

ertl
hodnocení

0x
Udelal jsem uz spoustu takovych podlah (bez polystyrenu) a vzdy jsem sparu vypenil PU penou a nikdy zadny problem nebyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]