Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad ten nejlehčí

Od: kahsa* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chci se poradit potřebuji udělat ve štítu pro kono délka 230cm výška cca 100 až 130cm ještě přesně nevíme. Ve stavebninách mi nabízí prodejce překlady porotherm sedlstav.cz/... jelikož stavím sám tak na mne jsou těžký :) Není jiný výrobce co nabízí lehčí překlady? Jasný je to taková hloupá otázka, ale situace je taková.

Jinak co si myslíte o takovém rozměru na severní stranu? Všude mám okna od tohoto výrobce a tento model okna.eu/... ,?

doplněno 09.01.14 22:55:

ještě doplňuji že štít je z klasické cihly

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Nevím, kolik váží ten Váš překlad, ale pokud nad okno usadíte dva ocelové vingly, vyšalujete a vylejete betonem s armaturou, tak máte "překlad" taky a zvládnete to sám, možná i levněji...

doplněno 09.01.14 23:09:

No, metrák v jednom člověku je fakt dost, jde to, ale je nutné vymyslet pár "udělátek" a zvedat postupně a opatrně. Případně na tu jednu akci pozvat za pivo ochotného souseda.
Ale jak říkáte, třeba přijde někdo s lepším nápadem! :)

doplněno 10.01.14 00:56:

@magor: nejen cena, ale zbytečná kombinace pálených cihel a porobetonu...

kahsa*
hodnocení

ten přklad 270cm má okolo 107 kg, to bych se nadřel jako blazen. s těma vinklema to nezní špatně, dát tam pořádný rozměr a mohlo by to stačit. . no uvidím jestli navrhnou něco ještě ostatní

paw*
Pokud bude rozmer poradny (otazka co je poradny :), tak by se nemuselo vylevat betonem, ale sraci polozit cihla na plocho. Pokud teda nepropadne.

hodnocení

0x
Možno použít i toto ale ta cena*sok* estavmat.cz/... 10.01.14 00:22: Jo ještě tata dával hurdisky prostrčené leš.trubkama ale to měl zdarma(jó před 35lety)

hodnocení

0x

překlad na schodišti jsem si dělal taky sám, dva vinkle vyložit cihlama naplocho zašalovat nějaký drát do toho a zalít betonem a máte překlad

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]