Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK na šikmině v podkroví

Od: jardap* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Nemohu najít žádné instruktážní video na montáž sdk podhledu (stropu) na šikmou střechu v podkroví. Jde mi hlavně o založení plechoc profilů. Nevíte o nějakém videu o posupu? Předem moc díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

plný internet a technické listy zde: si stáhněte co se hodí. Detaily dělají krásné dílo.

doplněno 10.01.14 07:58:

Jardo, vůbec se nezlobím, jsem zvyklí od zákazníků na podobné dotazy a vysvětlování. Jim můžu ukázat jak různě spojit, různé možnosti, můžeme si malovat, ukazovat.

Kdybyste měl fotky místa, sdělil představu co byste potřeboval přesně, určitě lze dát lepší radu a postup. Nebo navštívit stavebniny, nejít technika a s ním probrat oč Vám jde.

Věřte, že na place se lépe radí, nežli to psát po internetu. Ale klidně se ptejte. Páč ze sádrokartonu jde udělat vše i koule..

doplněno 10.01.14 08:01:

rastr lze zhotovit různým způsobem, i nestandartním.

jardap*
hodnocení

Nechci být nevděčný, ale toto zrovna nic moc :) Internet určitě plný je, ale kdybych uměl najít cestičku ( věřte, že pro neodborníka jako já to není lehké) neprosím tady o to Vás, zkušenější... Není to myšleno ve zlém ani psáno s arogancí, čistě chlapsky jsem asi blbej, ale nemůžu nic kloudného najít :)

Nějak jsem nepochopil co se Vám nelíbí na technologické příručce Knaufu k montáži SDK v podkroví.

jardap*
hodnocení

0x

Tak jsem z toho jelen... :)

1) mám krokve 20cm. Někde píšou, že první vrstva izolace má být šíře krokví( u nás tedy 20cm) někde zase, že o 2cm méně, aby vznikl 2cm prostor mezi vatou a střešní fólií. Fólii mám kontaktní folii a 20sm vatu už koupenou... :(

2) parotěsnou folii položit až po druhé vrstvě izolace ( příčné na krokve), nebo mezi tyto dvě vrstvy. Myslel jsem že až po obou vrstvách, ale našel jsem názor že po první vrstvě parozábranu a druhá vrstva v poměru 1:4 oproti té mezi krokvemi.

3) parobrzda vs. parozábrana. Je to ta samá věc nebo kterou používat. Nebo snad obě?

4) Všude na postupech vidím montáž SDK na šikminách spolu s prostorem (stěnou) pod šikminou... Já mám mezi spodní hranou šikminy a podlahou cca 110cm a tedy přiznanou omítnutou zeď. Jak tedy v tomto místě(rohu) ukončit sdk. Když namontuji Ud profil, nebude jeho plocha ve stejném úhlu s Cd profily umístěnými příčně na krokvých...

5) Když jsou Cd profily přichyceny podélně na krokve pomocí přímých či krokevních úchytů, neohnou se směrem dolů po namontování desky? Nebo prostě jen stačí začít odspodu...

6) Jak se řeší rohy v šikminách (pod nárožím) z hlediska SDK konstrukce profilů.

Mnohým z Vás budu za kolik otázek( pro Vás možná stupidních) připadat jako totátlní blbec a tak se omlouvám. O to více předem děkuji všem, kteří mě hned neodsoudí a poradí. :)

1) je to podle druhu folie, délky krokví a velikosti spádu.

2) OK! vatu bez mezery

3)Parobrzda a parozábrana není to samé, jako nejsou stejné parozábrany. Máme lepší a horší, levnější a dražší.

4) proč by tam mělo být UD?

5) pokud budete pracovat správně, neohnou se.

6) normálně

7) dejte několk fotek a můžeme probrat detaily on line..

jardap*

Dobrý den,

pokusím se o "výcuc" :), zda jsem Vás pochopil...

Střechu mám v dosti velkém spádu, tedy mezi 20cm krokve 20cm vaty (bez mezery), poté druhou vrstvu 12cm a pak až parozábranu. Můžete mi prosím nějakou parozábranu vhodnou do podkroví doporučit?

Ud jsem uvažoval proto, abych měl sdk do čeho na konci našroubovat. Nebo stačí Cd na nejnižším místě příčně na krokve a posledních cca 15cm sdk ke kraji se už šroubovat nemusí?

S rohem v šikmině pod nárožím jsem to myslel tak, jestli se tam nevkládá něco speciálního nebo jen prostě dojedu Cd na krokvích do rohu s obou stran a je to... Nevadí, že na sebe třeba nebudou navazovat...

Foto bohužel nemám, nejdříve v pátek :(

Jutafol Al 150(170). Jsou i jiné levnější a i slabší.

Nebo stačí Cd na nejnižším místě příčně na krokve a posledních cca 15cm sdk ke kraji se už šroubovat nemusí?*** máte foto? 15 cm je hodně 10-12 cm nevadí. Nebo jsem nepochopil.

prostě dojedu Cd na krokvích do rohu s obou stran a je to... Nevadí, že na sebe třeba nebudou navazovat,

nevadí, klidně i tak. Specielní profil není, jan je na sádrování roh s jiným úhlem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]