Pánev na indukci - doporučení?

Od: Datum: 04.01.14 17:36 odpovědí: 2 změna: 05.01.14 10:47
avatar

Doporučte mi prosím "univerzální" pánev na indukci na běžné vaření se kterou jste spokojeni. Právě jsem sundal pánev od tescomy,která se "houpe" .Na to, že ji máme asi 3 roky a vaříme prakticky jen o víkendech toho přes svoji reklamu moc nevydržela. Docela mne to štve, protože předchozí jsem měnil kus za kus právě pro "houpání" a to ještě v záruční době.

Dříve jsme měli keramiku a těžké pánve se kterými jsme byli spokojeni,ale po přestěhování a přechodu na indukci se nějak nemůžeme chytit.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.01.14 04:28
avatar

Používám sklokeramické pánve se silnějším dnem. První byla vevnitř světlá, koupená na výstavě, nyní jsou běžně v nabídce i na internetu, ale druhou jsem koupila v Globusu s tmavým vnitřním povrchem a s tou jsem velmi spokojená. Ta světlá přece jenom po delším používání trochu změní barvu. Nepoužívám teflonový povrch /nevěřím v nezničitelnost povrchu/ a lehkou pánev se slabým dnem. Též nenakupuji na internetu bez fyzického vyzkoušení v nějakém obchodě, vše si raději vyzkouším jak v ruce sedí a jaké je dno hrnce - pánve.

doplněno 05.01.14 04:31:

Pánve by měly být již označeny symbolem indukce, pokud ne, asi bych se rozmyslela, jestli to není nějaký šmejd. Jinak mít ssebou kousek magnetu /plátek/ na vyzkoušení.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 05.01.14 10:47

Pánve se ohýbají většinou proto, že jsou používány s malým množstvím oleje a vlivem teplot se prostě pánev začne pomalu ohýbat. Akorát že je divné, že Vám se houpe - většinou se prohne uprostřed nahoru, takže olej pak stéká k hranám...

My máme 2 pánve od Tescomy, jednu od Tefalu i dvě keramické z Globusu. Zatím se myslím lehce prohnula jen ta jedna z Globusu (značku už si nepamatuju a na pánvi samotné není uvedená). Nejlepší mi přijde ta od Tefalu.

Ty "těžké pánve" už použít nemůžete? Většinou ty těžké jsou kovové (myslím s obsahem železa) a tedy vhodné na indukci. Ty, které na indukci nejde použít, jsou většinou hliníkové (které bývají celkem tenké).

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.