Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracka neche obcas prat nebo zdimat

Od: dawe* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mam pracku AEG LAVAMAT 84610. Obcas se stavalo, ze pracka normalne prala, ale pak uz nechtela zdimat, porad odkladala cas dokonceni prani. Ted prestala prat uplne. Na zacatku, kdyz nastavim program a zapnu prani, tak tlacitko zapnuti zacne blikat.

Pracka sama o sobe nehlasi zadnou chybu, jen blika. Na internetu jsem zjistil, jak vypsat chybu (podrzeni vypinaciho tlacitka a tlacitka vlevo od nej). Ta chyba je E31. Podle stranek: bastlman.wz.cz/... je to problem s tlakovym spinacem.

Nemate prosim nekdo nejakou radu co by se s tim dalo delat, jak zjistit lepe pricinu a odstranit problem. Neco malo jsem nasel zde: justanswer.com/... , ale ocenim jakekoliv rady. Ale servis chci nechat az jako nouzove reseni.

doplněno 02.02.14 20:02:

jeste detail, obcas kdyz pracku necham treba den, tak dalsi den zase pere. Je to divne

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bemmet*
hodnocení

0x

ODBORNE ja bych ten tlakovy spinac koupil a vymenil. myslim se ze takto na to neprijdete,nebo to vyndal a vycistil.

Přikláním se k názoru@bemmeta, za pokus to stojí. Spínač stojí asi dvě stovky. Ještě předtím zkuste odpojit hadičku vedoucí do stávajícího tlakového spínače a foukněte do ní. Spínač by měl cvakat (spínat). Je také možné, že je hadička jen vypadlá nebo skřípnutá.

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Jsem jen holka, ale nemůže to být tím, že pračku jednoduše přecpáváte?

dawe*
hodnocení

Tak zajimave zjisteni, ale zatim nepotvrzene. Pracku mam v kuchyni a nad ni mam indukcni varnou desku. (polozenou na lince) ... A predtim jsem varil, ted kdyz jsem dovaril, tak se pracka rozebehla. Myslite, ze indukce bude nejak ovlivnovat ten tlakovy spinac? No asi nebudu smet varit a prat zaroven :)

Tak to je hodně reálné, spínač je úplně nahoře z pohledu ze předu vzadu vpravo...

Funguje to na principu plovoucího magnetu/cívky...indukčka je reálný problém...

hodnocení

0x

Hadička hladiňáku vede dolu do "zásobníku" hladiny vody který se rád po čase ucpe, ideálně sundat hadičku s hladiňákku a směrem dolů ji profouknout zda to jde lehce, samozřejmě jak už říkali zkusit zda hladinák cvaká ale na 99% procent cvakat bude pokud není digitální(tyto modely ho už většinou digitální mají), jinak by pračka napustila nekonečno vody a přelila se...

A pokud to není tímto jsou na řadě uhlíky které jsou bud zdrojem problémú a v případě jejich 100% stavu asi už jen špatné a drahé zprávy...

A nakonec snad jen důležitá rada, na tyto chybáře není radno spoléhat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]